Σειρά από θεσμικές επαφές και συναντήσεις στην Αθήνα είχε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης για την προώθηση θεμάτων και έργων του Δήμου. 

Ειδικότερα, ο κ. Μαλανδράκης είχε συνάντηση με τη ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού κα. Μ. Ανδρεαδάκη  – Βλαζάκη από την οποία ζήτησε να προχωρήσουν οι προσλήψεις ειδικότητας φυλάκων αρχαιολογικών χώρων ώστε να καταστούν επισκέψιμα δύο σημαντικά, υπερτοπικής εμβέλειας, αναστηλωμένα μνημεία της ενδοχώρας του Δήμου Πλατανιά, ο παλαιοχριστιανικός ναός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου (Ροτόντα) στην Επισκοπή της Δ.Ε. Κολυμβαρίου, το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Κρήτης, και αφετέρου, ο μεσοβυζαντινός ναός της Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται στη Δ.Ε. Μουσούρων, ο οποίος  είναι ευρύτερα γνωστός ως Άι Κυρ Γιάννης. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πλατανιά συζήτησε με τη ΓΓ Πολιτισμού την προοπτική αποπεράτωσης της Ενετικής Βίλα του Ροδωπού, η οποία θεωρείται ένα από τα πλέον αξιόλογα μνημεία αρχιτεκτονικής στο Ν. Χανίων.

Επίσης ο κ. Μαλανδράκης είχε διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών τόσο με στελέχη του υπουργικού γραφείου όσο και με υπηρεσιακά στελέχη, με τα οποία συζήτησε την ένταξη του Δήμου Πλατανιά στο Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων – «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, βάσει της Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών 4748 (ΦΕΚ 612/22.2.2018), μέσω του οποίου ο Δήμος πρόκειται να χρηματοδοτηθεί για την προμήθεια μηχανημάτων έργου αλλά και για την κατασκευή νέων Παιδικών Χαρών, καθώς και επιπλέον χρηματοδότηση για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων του Δήμου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πλατανιά συζήτησε, με στελέχη του Υπουργού Κου Σκουρλέτη και το προωθούμενο σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) της χώρας, ζητώντας να γίνουν συγκεκριμένες προσθήκες/αλλαγές στο υπό διαβούλευση ν/σ, με τις οποίες αφενός θα κατοχυρώνεται ρητώς ο αυτοτελής χαρακτήρας της ΔΕΔΙΣΑ και αφετέρου θα ρυθμίζονται θέματα που έχουν να κάνουν με τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων από τους ΦΟΔΣΑ και τη συνέχιση δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους.

Τέλος κατά  τη συνεδρίαση της ΟΕ της ΚΕΔΕ , ο Δήμαρχος Πλατανιά ως τακτικό μέλος της, έβαλε το θέμα του νέου φόρου που επιβάλλεται από την αρχή του έτους στις διανυκτερεύσεις και έλαβε τη εξουσιοδότηση όπως το εισάγει σε επομένη συνεδρίαση της , ως θέμα , με ζητούμενο τη μετατροπή του σε τέλος διανυκτέρευσης που θα αποδίδεται στους Δήμους καθόσον αυτοί έχουν την  ‘όχληση’ και συγχρόνως μόνο τότε μπορεί να λειτουργήσει ανταποδοτικά για το τομέα του Τουρισμού

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook