Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προσομοίωση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Europe Direct of Crete

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Europe Direct υποστήριξαν ενεργά την Προσομοίωση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς της Περιφέρειας Κρήτης, με θέμα: «Η ενίσχυση των πολιτικών της ΕΕ που συνδέονται με τον πολιτισμό για τη δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης χαιρετίζοντας στην έναρξη της Προσομοίωσης, ανέφερε, ότι, τέτοιες δράσεις προσφέρουν όχι μόνο ένα γόνιμο έδαφος για την ανταλλαγή απόψεων στον τομέα της προστασίας και διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά αποτελούν και ένα μέσο εκμάθησης για τους εκπαιδευτικούς χρήσιμων διαδραστικών εργαλείων, με στόχο τη διαμόρφωση των ενεργών Ευρωπαίων πολιτών του αύριο. Ακόμη αναφέρθηκε ότι στο επίκεντρο των δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκεται πάντα η ενίσχυση των στρατηγικών αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και η ανάδειξη της συμβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς στην εκπαίδευση και στη δια βίου μάθηση, με έμφαση στα παιδιά, τους νέους, τους ηλικιωμένους, τις τοπικές κοινότητες και το δυσπρόσιτο κοινό.

Επιπροσθέτως, αρωγός στη διημερίδα υπήρξε και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης, όπου το στέλεχος του Νίκος Μωραιτάκης, υπογράμμισε την αξία τέτοιων διδακτικών προσεγγίσεων, όπου συμβάλλουν στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις ευρωπαϊκές πολιτικές και την εμβάθυνση στην επιχειρηματολογία, αναδεικνύοντας τις δικές τους ιδέες και δεξιότητες. 
Τις  εργασίες της Προσομοίωσης τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, υπερθεμάτισε τη σημασία της μάθησης μέσα από βιωματικές διαδικασίες, που συμβάλλουν στην προαγωγή της δημοκρατίας και στο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη διαφορετικότητα.

Η δράση εντάσσονταν στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών παρεμβάσεων ΜΕΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΚΥΚΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, των ambassadors TEACHERS4EUROPE σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων.
Η δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 και ώρες 10:00-15:00, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook