Τι είπε η Ντόρα Μπακογιάννη από το καφέ “Κήπος” για την Κυβέρνηση και τις εξελίξεις στον ΒΟΑΚ

Το παρών στη κοπή πίτας της νεοσύστατης ένωσης δημάρχων Κρήτης, στο ιστορικό καφέ Κήπος, έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ίδια δήλωσε χαρούμενη που επισκέπτεται σήμερα “τον κήπο στον οποίο μεγάλωσα και πέρασα πολλά χρόνια.”

Για τα τωρινά δεδομένα στην πολιτική σκηνή της χώρας, η κ.Μπακογιάννη έκανε λόγο για μια Κυβέρνηση που δημιουργεί προβλήματα και δεν λύνει κανένα. “Είναι ωστόσο η πρώτη φορά σε αυτά τα τρία χρόνια, που πέρα από τα οικονομικά προβλήματα, αντιμετωπίζουμε και μια σωρεία Εθνικών θεμάτων.” 

Η κ.Μπακογιάννη αναφέρθηκε εξίσου στις τελευταίες εξελίξεις του ΟΑΚ αναφορικά με την υπόθεση του ΒΟΑΚ, που πλέον περνά στην αρμοδιότητα του υπουργείου υποδομών.

“Η τωρινή Κυβέρνηση έχει απόλυτη άγνοια, δεν αντιλαμβάνεται ούτε την σημασία του Βόρειου Οδικού Άξονα, ούτε ότι με τις πράξεις της, υπομονεύει την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου.”

Ο πρόεδρος της ένωσης Δοξαστάκης Ζαχαρίας, μίλησε για τις βλέψεις του συλλόγου και πώς η εμπειρία που έχει συσσωρευτεί στην ένωση μπορεί να βοηθήσει την αυτοδιοίκηση.

“Μια παρέα πρώην αυτοδιοικητικών υλοποίησε μια ιδέα που είχαμε για καιρό στο μυαλό μας το 2017.Έτσι συστάθηκε η ένωση τέως δημάρχων Κρήτης, η οποία είναι η δεύτερη στην Ελλάδα.”

Όπως ανέφερε ο κ.Δοξαστάκης σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η συσσώρευση εμπειρίας πολλών χρόνων στην ένωση. να αποτελέσει χρήσιμη πληροφορία και γνώση για τους εν ενεργεία δημάρχους, άνθρωποι που έχουν περιθωριοποιηθεί να βγουν ξανά στο προσκήνιο και βεβαίως “να αναδείξουμε τα πολλά και σημαντικά αναπτυξιακά προβλήματα και δυνατότητες της Κρήτης που θεωρούμε ότι η αυτοδιοίκηση γνωρίζει και έχεις τις γνώσεις να βοηθήσει.”

“Σήμερα υπάρχουν στην ένωση περισσότερα από 50 άτομα. Είμαστε ένα όργανο που εκφράζει το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης και ευελπιστούμε όλοι οι πρώην δήμαρχοι της Κρήτης να γίνουν μέλη μας.” πρόσθεσε κλείνοντας

Ο πρώην δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιώργος Μηλιαράς, και Γραμματέας της ένωσης ανέφερε ότι “φιλοδοξία μας είναι να διαθέσουμε κάθε εμπειρίας μας υπερ του κοινωνικού συνόλου και των δημοτών.”

Ένας πρώην δήμαρχος των Χανίων, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, μετέχει στην ένωση αφού όπως σημείωσε”θέλω να πιστεύω ότι θα προσφέρουμε από το πόστο αυτό καθώς η αυτοδιοίκηση πρέπει να κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο και σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς.

Κατά την εκδήλωση ο Βασίλης Σταθάκης,ιδιοκτήτης του ιστορικού καφέ “Κήπος”, απένειμε αναμνηστικά δώρα τόσο στην κα Μπακογιάννη όσο και στον πρόεδρο της ένωσης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook