Τι είπε η Ντόρα Μπακογιάννη από το κατάμεστο κέντρο “Πορτοκάλι” – Οι μαντινάδες που τις αφιέρωσαν –  Πώς σχολίασε το επίδομα ενοικίου που έπαιρνε η Ράνια Αντωνοπούλου – Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

Κομματικά στελέχη, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, μέλη του κόμματος αλλά και πολίτες συνέρρευσαν στο κέντρο εκδηλώσεων “Πορτοκάλι” στην εορταστική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Χανίων για το 2018.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η πρώην υπουργός, και νυν βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Πριν την είσοδο της στην εκδήλωση, η κ.Μπακογιάννη τόνισε ‘οτι “τα Χανιά στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας, τα πράγματα θα αλλάξουν γρήγορα και από την Κρήτη θα στείλουμε το ισχυρότερο μήνυμα. “

Tο παρών στην εκδήλωση και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, λέγοντας με σιγουριά ότι επόμενη Κυβέρνηση θα είναι η Νέα Δημοκρατία και ότι αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει η Κυβέρνηση Τσίπρα.

Σε σχετική ερώτηση για το αν θα είναι στο επόμενο ψηφοδέλτιο εκλογών της Ν.Δ είπε “ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στα Χανιά χωρίς Χρήστο Μαρκογιαννάκη δεν γίνεται”, τονίζοντας παράλληλα ότι θα είναι διαθέσιμος και παρών όταν του ζητηθεί από το κόμμα. 

Την δήλωση αυτή του κ.Μαρκογιαννάκη, κλήθηκε να σχολιάσει η κα Μπακογιάννη αναφέροντας “το θέμα μας δεν είναι τα ψηφοδέλτια αυτή την στιγμή αλλά η ευρύτερη πολιτική κατάσταση και αυτή θα αναλύσω σήμερα.”

Οι μαντινάδες που αφιέρωσαν στην Ντόρα Μπακογιάννη

Κατά την είσοδο της στο κοσμικό κέντρο η Ντόρα Μπακογιάννη καταχειροκροτήθηκε ενώ της αφιέρωσαν δυο κρητικές μαντινάδες

“Πατρίδα, οικογένεια δυο αρχές μ’αξία

απου πρεσβεύει πάντοτε η Νέα Δημοκρατία”

“Κυριάκο για Πρωθυπουργό η μοίρα το ‘χει γράψει

και με τη Ντόρα στήριγμα ποτέ του δε θα χάσει”

Κατά τον πρώτο χαιρετισμό της στο πλήθος, η κα Μπακογιάννη ανέφερε ότι η Ελλάδα σύντομα θα αποκτήσει Κρητικό Πρωθυπουργό, έναν άνθρωπο που όπως ανέφερε, θα ακολουθήσει πιστά τις αρχές του Ελ.Βενιζέλου και του Κων. Μητσοτάκη.

Σχολιάζοντας την κατάσταση της χώρας και ξεκινώντας από την οικονομία, έκανε λόγω για μια φορολόγηση που έχει γονατίσει τους πάντες, μια υπερφορολόγηση που φτάνει στα άκρα.

“Μας είπε ο Τσίπρας ότι η χώρα τον Αύγουστο η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια, αυτό που δεν είπε ότι η Ελλάδα ακόμα δεν έχει φτάσει στο σημείο που βρισκόταν τον Ιανουάριο του 2015.Η Ελλάδα έχασε 3 πολύτιμα χρόνια.” 

Δεν έλλειψε η αναφορά της μάλιστα στο σάλο που έχει προκληθεί σχετικά με την διάταξη, που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, επίδομα το οποίο λάμβανε η μέχρι πρότινος αναπληρώτρια υπουργός εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

“Αυτό είναι το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ, οι “δήθεν” που έχουν αριστερές ευαισθησίες και έρχονται να κάνουν την κάθαρση.”

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Γραμματέας της Π.Ε. ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος με την σειρά του κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα μέχρι στιγμή πεπραγμένα, τονίζοντας την αναγκαιότητα απομάκρυνσης της Κυβέρνησης Τσίπρα από την πολιτική ηγεσία της χώρας, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι το 2018 θα είναι έτος εκλογών.

Ο Μανούσος Βολουδάκης, πρώην βουλευτής ΝΔ στην Κρήτη, από την μεριά του εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι η χώρα θα μπει στον δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης με την Νέα Δημοκρατία.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων, Γιώργος Μαρκουλάκης ανέφερε:

Φίλες και φίλοι, θέλω να πω, ένα μεγάλο ευχαριστώ  στους Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες που στηρίζουν έμπρακτα όλες τις εκδηλώσεις, ενέργειες και δράσεις της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Χανίων. Αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους πολίτες τους οποίους βλέπω σήμερα να είναι εδώ μαζί μας, οι οποίοι προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους ή μπορεί ακόμα  και να είχαν ψηφίσει άλλο κόμμα  στις προηγούμενες εκλογές, αλλά σήμερα ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για το καλό της χώρας. 

Να ξέρετε ότι οι πόρτες στα γραφεία της ΝΟΔΕ είναι ανοιχτές για όλους. Η αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλη και μας χωράει όλους.
Η σημερινή εκδήλωση δεν είναι μία απλή κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Χανίων. Περισσότερα από 2.000 άτομα μας τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους και αυτό για εμάς σημαίνει πολλά. Πρώτα απ’όλα μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε ενωμένοι για ακόμα περισσότερα. Μας δίνει έμπνευση να προχωρήσουμε με ακόμα περισσότερη ένταση και πείσμα την αντιπολιτευτική μας φωνή ενάντια στους άφαντους ντόπιους βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά κυρίως η μεγαλειώδης σημερινή σας παρουσία, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Νέα Δημοκρατία όπως την οραματίζεται ο πρόεδρος μας  Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα σύγχρονο λαϊκό ευρωπαϊκό κόμμα, που έχει ως προτεραιότητα την ευημερία όλων των πολιτών και μπορεί να φέρει την λύση στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που μας έχει οδηγήσει η σημερινή κυβέρνηση.
Μία κυβέρνηση ανήμπορη να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα του τόπου που εκείνη επιδείνωσε δραματικά τα τελευταία τρία χρόνια, μία κυβέρνηση ανίκανη να διαχειριστεί τα εθνικά μας θέματα και την εξωτερική πολιτική της χώρας και για να καλύψει την γύμνια της, προσπαθεί να επιτεθεί με λασπολογία και σκευωρίες κατά της αντιπολίτευσης.

Από εδώ μέσα, σήμερα στέλνουμε το μήνυμα σε όλο τον νομό, ότι σύντομα θα διώξουμε την πιο ανίκανη, ανέντιμη και ανήθικη κυβέρνηση, των τελευταίων ετών στην χώρα. Αυτοί που πήγαν να εξαφανίσουν την μεσαία τάξη,  να φτωχοποιήσουν την χώρα και να ξεπουλήσουν την πατρίδα, σε λίγο καιρό θα αποτελούν παρελθόν.

Εμείς όλοι κοιτάμε πάντα μπροστά. Είμαστε εδώ ενωμένοι για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, για την οικογένεια μας, για τα παιδιά μας.
Γιατί αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα!

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook