Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει ανάβαση στα δυτικά Λευκά Όρη, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.

Η προσέγγιση στο βουνό θα γίνει από το Ξυλόσκαλο στο οροπέδιο Ομαλού, στην επαρχία Κυδωνίας, από όπου οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν την ανάβαση τους στην κορυφογραμμή πάνω από το οροπέδιο, για να ανέβουν στις κορυφές Στριφομάλλης, υψ. 1942 μέτρα και Ψηλάφι, υψ. 1984 μέτρα, από όπου η θέα προς τα γύρω βουνά και τον Ομαλό είναι καταπληκτική. Το πρόγραμμα της εξόρμησης θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Στην εξόρμηση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσα μέλη μας έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, έχουν συμμετάσχει σε δύσκολες ομαδικές πεζοπορίες τον τελευταίο χρόνο και έχουν εμπειρία στην κίνηση σε χιόνι με άριστες γνώσεις για την χρήση του σχετικού χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού (πιολέ-κραμπόν). Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ζεστό αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν και ρούχα, σκούφο και γάντια, πρόχειρο φαγητό και νερό. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:30 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 01/03. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Στυλιανός Παπουτσάκης και Νεκτάριος Μητριτσάκης. Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στα γραφεία του Συλλόγου, την Πέμπτη 01/03 το βράδυ στις 21:00 μ.μ., για να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της εξόρμησης. 

                        

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook