Ενημερωτική γενική συνέλευση μισθωτών κυλικείων δημόσιων σχολείων Χανίων – Ρεθύμνης

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες από ολόκληρη την χώρα και παρά τις επισημάνσεις πως η υποχρέωση εγκατάστασης  τερματικών αποδοχής καρτών (POS) στα κυλικεία των σχολείων είναι αδύνατη και για τεχνικούς λόγους αλλά και για το ότι οι ανήλικοι μαθητές δεν μπορούν να έχουν τραπεζικές κάρτες, όπως φαίνεται το Υπουργείο Οικονομικών κωφεύει.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου μισθωτών κυλικείων δημόσιων σχολείων Χανίων – Ρεθύμνης Γιάννης Παυλάκης, το Υπουργείο φαίνεται πως δεν σκοπεύει να εξαιρέσει τα κυλικεία των σχολείων από το μέτρο.

Και αυτό παρα του ότι τα περισσότερα κυλικεία δεν διαθέτουν καν τηλεφωνικές γραμμές ή internet, τα προϊόντα που πωλούνται είναι αξίας λίγων ευρώ και οι μόνο που μπορούν να αγοράσουν με κάρτες είναι οι καθηγητές ή οι….γονείς!.

Έτσι, καθώς η προθεσμία εγκατάστασης POS λήγει στις 11 Μαρτίου και μπροστά στο ενδεχόμενο ελέγχων και επιβολής τσουχτερών προστίμων, απόψε πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνέλευση του σωματείου, στην διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν εναλλακτικές προτάσεις για την εγκατάσταση των τερματικών στα κυλικεία.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook