Ο αιγυπτιακός στρατός διέκοψε τη ροή φυσικού αερίου προς τον αγωγό που άγνωστοι ανατίναξαν σήμερα στο βόρειο Σινά, ανακοίνωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε, επικαλούμενη αξιωματούχο, πως «η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και οι εκρήξεις συνεχίζονται και στις δύο πλευρές» του αγωγού.

Ο αγωγός αυτός τροφοδοτεί με φυσικό αέριο το Ισραήλ και την Ιορδανία.

 «Δολιοφθορείς εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση της ασφάλειας και ανατίναξαν τον αγωγό», ανακοίνωσε η τηλεόραση κάνοντας λόγο για μεγάλη πυρκαγιά. Την άσχημη κατάσταση επιβεβαίωσαν και κάτοικοι της περιοχής Ελ Αρίς, κοντά στον αγωγό.

Σύμφωνα με το SITE που παρακολουθεί τις ιστοσελίδες της αλ Κάιντα και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων, ορισμένες από τις οργανώσεις αυτές προέτρεπαν ισλαμιστές μαχητές να επιτεθούν στον αγωγό αυτό.

«Προέτρεψαν τους μουσουλμάνους του Σινά να εκμεταλλευτούν τις ταραχές στην Αίγυπτο και να ανατινάξουν τον αγωγό Αρίς-Ασκελόν, επισημαίνοντας ότι θα προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στο Ισραήλ», προσθέτει το SITE.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «ξένα στοιχεία» και είχε στόχο το σκέλος που τροφοδοτεί την Ιορδανία, ανακοίνωσε πηγή ασφαλείας στο βόρειο Σινά.

 «Μόλις κάποιος από τους αγωγούς δέχεται επίθεση, το σύστημα διακόπτει αυτόματα την ροή», διευκρίνισε και συμπλήρωσε πως το σκέλος του αγωγού που δέχτηκε επίθεση είναι αυτό της Ιορδανίας και όχι του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, η έκρηξη δεν κατέστρεψε τον αγωγό προς το Ισραήλ, αλλά η τροφοδοσία διακόπηκε για προληπτικούς λόγους.

Το Ισραήλ καλύπτει το 40% των αναγκών του σε φυσικό αέριο με εισαγωγές από την Αίγυπτο.

(ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook