“Ζητάμε από εσάς κύριε υπουργέ να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις σας” – Απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και την σίτιση ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου

Δημόσια επιστολή προς τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό και τον υφυπουργό Υγείας κ. Πολάκη υπουργό απέστειλε το σωματείο καθαριστών/ καθαριστριών Ν. Ηρακλείου, αναφορικά με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

“Ζητάμε από εσάς κύριε υπουργέ να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις σας ,να αναλάβετε τις ευθύνες σας ,να πάρετε θέση και να λύσετε επιτέλους αυτό το πρόβλημα”, αναφέρουν στη ανακοίνωσή του το σωματείο, κάνοντας εκτενή αναφορά στα όσα η ηγεσία του υπουργείου είχε υποσχεθεί το 2016.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται

“Κύριε Ξανθέ και Κύριε Πολάκη θα θέλαμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας με τα όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία του Ηρακλείου όσο αφορά την πληρωμή των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητά .

Κύριοι το 2016 πανηγυρικά μας ανακοινώνετε ότι θα βάλετε τέρμα στην εκμετάλλευση των εργαζομένων σε καθαριότητα και σίτιση στους χώρους δημόσιας υγείας από τους εργολάβους .

Δηλώνεται επίσης με υπερηφάνεια ότι οι εργαζόμενοι πλέον θα ανήκουν στα νοσοκομεία και ότι επιτέλους θα μπει ένα τέλος στην ανασφάλεια ,στις καθυστερήσεις πληρωμών ,στις άδικες απολύσεις ,στην μαύρη εργασία ,στους εκβιασμούς ,στους εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας και τις απλήρωτες υπερωρίες.

Το 2018 οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και την σίτιση στα νοσοκομεία όλης της χώρας που προχώρησαν σε αυτές τις συμβάσεις κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι .

Αρχής γενομένης το ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ-ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου, όπου οι εργαζόμενοι έχουν πλέον ξεπεράσει τα όρια τους .Οι εντατικοί ρυθμοί παρέμειναν και σε κάποιες περιπτώσεις αυξήθηκαν κιόλας λόγο μη επάρκειας του προσωπικού αλλα και των αυξημένων αναγκών του
νοσοκομείου και την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για δυο ολόκληρους μήνες με άγνωστο το πότε και το αν θα πληρωθούν

Εργαζόμενοι των 600 και 650 ευρώ που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι με αυτούς τους μισθούς δεν μπορεί να έχουν αποταμιεύσει χρήματα .Ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το μόνο εισόδημα που μπαίνει στα σπίτια τους .με τους λογαριασμούς να τρέχουν ,τις τράπεζες να τους κυνηγούν ,τα ψυγεία τους άδεια και τα παιδιά τους νηστικά , συνεχίζουν να έρχονται καθημερινά στην δουλειά και με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες του νοσοκομείου ώστε να μην κινδυνέψει η δημόσια υγεία.

Όμως όλα έχουν τα όρια τους .

Ζητάμε από εσάς κύριε υπουργέ να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις σας ,να αναλάβετε τις ευθύνες σας ,να πάρετε θέση και να λύσετε επιτέλους αυτό το πρόβλημα .

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα άλλα και στην σίτιση του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ- ΠΑΓΝΗ πρέπει να πληρωθούν άμεσα .

Δεν θα ανεχθούμε το ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ-ΠΑΓΝΗ να γίνει το νέο Σισμανογλειο .Είχαμε εξ αρχής επισημάνει τα προβλήματα σε αυτές τις συμβάσεις .Το πρόβλημα με τους παρέδρους για την απαγόρευση των συνεχόμενων συμβάσεων πάνω από 24 μήνες ήταν ήδη γνωστό από το καλοκαίρι με τους απλήρωτους εργαζόμενους στους δήμους και παρόλο αυτά επαναλαμβάνεται .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να βρεθεί άμεσα λύση .

ΖΗΤΑΜΕ την παρέμβαση σας ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητά και την σίτιση του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ-ΠΑΓΝΗ

ΖΗΤΑΜΕ την παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που δεν μπορεί να είναι άλλη από την μονιμοποίηση των ήδη εργαζομένων στην καθαριότητα και την σίτιση των νοσοκομείων”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook