Διαρρήκτες άρπαξαν στο Βερολίνο την κόπια της κινηματογραφικής ταινίας με θέμα της τις συνθήκες διαβίωσης στη φυλακή του Ρώσου πάλαι ποτέ ολιγάρχη, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, που ήταν προγραμματισμένη να προβληθεί στο τοπικό φεστιβάλ.

Η ταινία εκλάπη μέσα από το Καλλιτεχνικό γραφείο στο Βερολίνο, που χρησιμοποιεί ο σκηνοθέτης της ταινίας, Σίριλ Τούσι. Στη συνέχεια, στον χώρο σημειώθηκε βανδαλισμός την ώρα που πολύτιμα, εμφανώς, αντικείμενα δεν ενδιέφεραν τους διαρρήκτες, πρόσθεσε η τοπική αστυνομία.

Πάντως, την 14η Φεβρουαρίου η διεύθυνση του φεστιβάλ αποφάσισε η ταινία να προβληθεί, έστω χωρίς υπότιτλους στη γερμανική γλώσσα.

Αναλυτικότερα, εκλάπησαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές γραφείου και δύο φορητοί, όπου βρισκόταν αποθηκευμένη η τελική εκδοχή της εξ ολοκλήρου ψηφιακής ταινίας, ήδη υποτιτλισμένης στη γερμανική γλώσσα.

Προηγήθηκε κλοπή -μέσα από το δωμάτιο ξενοδοχείου του Βερολίνου- ενός σκληρού δίσκου, όπου περιέχονταν μεγάλα τμήματα της ταινίας-ντοκιμαντέρ.

Στερημένος απ\’ όλη του την περιουσία ο Χοντορκόφσκι εκτίει, πλέον, δύο ποινές κάθειρξης σε μία παραμεθόρια (με την Κίνα) σιβηρική φυλακή, αφού επέκρινε δημόσια τον Βλαντίμιρ Πούτιν, πρώην πρόεδρο, νυν πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook