Ο κυκλώνας Κάτια που υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα στον Ατλαντικό Ωκεανό είναι πολύ πιθανό να ενισχυθεί στην πορεία του δυτικά, με αποτέλεσμα οι αρχές της Λουιζιάνα να κηρύξουν την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ, ο κυκλώνας που τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) βρισκόταν περίπου 1.500 χιλιόμετρα ανατολικά της Καραϊβικής αναμένεται να ενισχυθεί μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

«Αυτήν την στιγμή οι πιθανότητες να ενισχυθεί ο κυκλώνας είναι 70%», υπογραμμίζει ο Ντένις Φέλτγκεν, εκπρόσωπος του κέντρου. «Όμως είναι πολύ νωρίς να πούμε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί», πρόσθεσε.

Υπάρχουν επίσης πιθανότητες να κινηθεί βόρεια και να αποδυναμωθεί πριν φτάσει στις ΗΠΑ.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα αποφάσισε να κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση «πιθανών καταρρακτωδών βροχών και της ανόδου των υδάτων στις παραλιακές περιοχές» στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Αρκετές πετρελαϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον Κόλπο του Μεξικού άρχισαν να απομακρύνουν το προσωπικό τους από τις πλατφόρμες που μπορεί να βρεθούν στο πέρασμα του κυκλώνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook