Νέα κατάρρευση προκαλεί η διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, εξέλιξη που επηρεάζει την χρηματοδότηση της χώρας.

Η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο και είναι προφανές ότι, το μόνο που δεν πρέπει να επικρατήσει είναι ο φόβος για την επιστροφή στην δραχμή. Το σενάριο αυτό πρέπει να μείνει σενάριο διότι θα ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία, καθώς θα γύριζε την χώρα 40 χρόνια πίσω με τους Έλληνες πολίτες να γίνονται όχι απλώς φτωχοί, αλλά είλωτες.

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη. Πάνω από τις 1.600 μονάδες το spread, ωστόσο αυτό δεν έχει πρακτική σημασία καθώς δεν εισέρχονται τιμές στο σύστημα.

Στις 888 μονάδες το ελληνικό χρηματιστήριο χάνει 4,2%.

Κάτω από τα 3 ευρώ η μετοχή της Εθνικής στα 2,98 ευρώ χάνει 5,99%. Ρευστοποιήσεις στην Eurobank με πτώση 7% και 5,19% στην Alpha Bank. Πωλήσεις στην MIG με πτώση 6% και στην Marfin με 3,25%. Πάνω από 9% η πτώση σε Τράπεζα Πειραιώς και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Οι δραματικές εξελίξεις στην Αθήνα έχουν ως συνέπεια την εκδήλωση πιέσεων σε όλες τις αγορές της Ευρώπης, με την πτώση να ξεπερνά το 2% στην Φρανκφούρτη. Παράλληλα, υποχωρεί προς τα 1,42 δολάρια το ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook