Η Κουέτα είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, η οποία γειτονεύει με το Αφγανιστάν. Ο στρατός και η αστυνομία συγκρούονται σε αυτή την επαρχία με τζιχαντιστές αλλά και με μέλη διάφορων αυτονομιστικών ένοπλων οργανώσεων

Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι που διαπράχθηκε την Τετάρτη στην Κουέτα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, ενώ δύο αστυνομικοί έπεσαν νεκροί από σφαίρες σε άλλη επίθεση στην πόλη, δήλωσαν εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Κουέτα είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, η οποία γειτονεύει με το Αφγανιστάν. Ο στρατός και η αστυνομία συγκρούονται σε αυτή την επαρχία με τζιχαντιστές αλλά και με μέλη διάφορων αυτονομιστικών ένοπλων οργανώσεων εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε σημείο ελέγχου στην περιφέρεια της πόλης, δήλωσε εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων.

Στη δεύτερη επίθεση, άγνωστος άνοιξε πυρ εναντίον αυτοκινήτου της αστυνομίας σκοτώνοντας δύο στελέχη της που επέβαιναν σε αυτό, ανέφερε αξιωματικός της πακιστανικής αστυνομίας.

Η Μπαλουτσιστάν είναι η φτωχότερη και πιο ασταθής επαρχία του Αφγανιστάν, παρά τον πλούτο του υπεδάφους της, από το οποίο εξορύσσονται υδρογονάνθρακες και μέταλλα.

Πέρα από τη δράση των βελούχων αυτονομιστών, τζιχαντιστές παρεισφρέουν συχνά στο Μπαλουτσιστάν, επαρχία όπου μαίνεται επίσης η θρησκευτική βία. Οι επιθέσεις εναντίον σιιτών είναι συχνές στην Κουέτα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook