30% αύξηση των καταγγελιών πανελλαδικά – Ποιές καταγγελίες διερευνούν τα κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής στην Κρήτη

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία αύξηση της τάξης του 30% στις προσφυγές που δεχόμαστε από πολίτες”, δήλωσε ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Ποττάκης, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο κ. Ποττάκης επισκέφθηκε την Κρήτη στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούν κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής στο νησί.

Σύμφωνα με τον κ. Ποττάκη το 50% των πολιτών που προσφεύγουν στο Συνήγορο του Πολίτη δικαιώνονται, υπάρχει ωστόσο και το υπόλοιπο 50% στο οποίο οι προσφυγές είναι αβάσιμες.

Αναφορικά με την Κρήτη οι καταγγελίες αφορούν συνήθως πολεοδομικά ή περιβαλλοντικά θέματα, δεν είναι όμως λίγες και εκείνες που αφορούν στον ΕΦΚΑ και για αυτό το λόγο κλιμάκια πραγματοποιούν συναντήσεις με όλα τα κεντρικά καταστήματα και υποκαταστήματα.

Οι καταγγελίες περιβαλλοντικού περιεχομένου αφορούν κυρίως τη νήσο Χρυσή, τον Αποσελέμη, το οροπέδιο της Θρυπτης στο Λασίθι, αλλά και τα νότια παράλια του νησιού.

Στο Ηράκλειο οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν στα ενετικά τείχη, και έχουν να κάνουν είτε με τη συντήρηση των τειχών, είτε με την τελευταία απόφαση του υπουργείου πολιτισμού που ζητά να απομακρυνθούν από τα Ενετικά τείχη οι αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και τα σπίτια που βρίσκονται στη Βίγλα.

Ο κ. Ποττάκηε τόνισε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εως ότου διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες που έχει δεχθεί ο Συνηγορος του Πολίτη.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook