Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Διεθνή Έκθεση τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων εξοπλισμού και συσκευασίας  “DETROP BOUTIQUE”

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Διεθνή Έκθεση τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων εξοπλισμού και συσκευασίας  “DETROP BOUTIQUE”, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης παράλληλα με την έκθεση “Artozyma”, ήταν ιδιαίτερη επιτυχημένη.

Για ακόμη μια φορά η συμμετοχή στην έκθεση, συνδύασε τη φιλοξενία παραγωγών και επιχειρήσεων και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης στο περίπτερο της Περιφέρειας και παράλληλα την προβολή, όλων τα πιστοποιημένων, τοπικών προϊόντων στους εμπορικούς επισκέπτες. 

Η έκθεση Detrop Βoutique  προσελκύει επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων &ποτών, τόσο από το εσωτερικό  όσο και από το εξωτερικό. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 230 εκθέτες και 190 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες – hosted buyers από 27 χώρες. Εξωστρεφείς επιχειρήσεις, που ασχολούνται με την παραγωγή ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων, συμμετείχαν επενδύοντας στη προβολή των προϊόντων τους  και σε “ανοίγματα” σε νέες αγορές, μέσα από προγραμματισμένες εμπορικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης διοργάνωσης, τα Κρητικά προϊόντα εντυπωσίασαν κοινό και αγοραστές, που είχαν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν και να τα γευτούν.

Το «παρών», εκτός της Περιφέρειας Κρήτης, έδωσαν οκτώ ακόμα Περιφέρειες της χώρας,  Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης. Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε: «Συνεχίζουμε ως Περιφέρεια, να έχουμε δυναμικό παρόν σε κάθε σημαντική διοργάνωση, που είναι επωφελής για την προβολή και προώθηση των τοπικών, ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων μας. Συνεχίζουμε με κάθε μέσο και τρόπο που διαθέτουμε, να στηρίζουμε τους παραγωγούς και επιχειρηματίες του τόπου μας και να προάγουμε την συνεργασία και την κοινή παρουσία στις αγορές, κάτω από μια κοινή ομπρέλα, το σήμα “κρήτη”». 

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννη Τσιρώνη. Στην έκθεση παραβρέθηκαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. 

Το περίπτερο της Περιφέρειας υποστήριξαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Μανόλης Μπελαδάκης και Χριστίνα Κανλή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook