Μεγάλο ενδιαφέρον για τα Χανιώτικα προϊόντα και συνεργασία σε θέματα τουρισμού.

Με δικό του περίπτερο το οποίο στέγασε το “Chania Values” συμμετείχε για δεύτερη φορά στην 5η Διεθνή Έκθεση του Μπαχρέιν  το Επιμελητήριο Χανίων, εκπροσωπώντας την Ελλάδα ως μοναδική εθνική συμμετοχή με σκοπό, την τουριστική προβολή του Νομού Χανίων καθώς και την προβολή προϊόντων, που παράγονται στον τόπο μας και πέραν των διατροφικών.

Στην έκθεση που ήταν αφιερωμένη στην ασφάλεια τροφίμων συμμετείχαν πέντε (5) Χανιώτικες Επιχειρήσεις οι: TERRA CRETA SA

Το “Chania Values” ως αυτόνομο περίπτερο στην έκθεση στόχευε, στην ανάδειξη των Χανίων ως τουριστικού προορισμού σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά όπως αυτή του Μπαχρέιν, καθώς και στην παρουσίαση άλλων προϊόντων που παράγονται στο Νομό όπως προϊόντα από δέρμα, κόσμημα, χειροποίητα διακοσμητικά και κεραμικά είδη, με σκοπό την διάνοιξη εμπορικών δρόμων σε αναπτυσσόμενες αγορές, για τις επιχειρήσεις των Χανίων.

Το Επιμελητήριο Χανίων εκπροσώπησε το μέλος της διοικητικής επιτροπής και  Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, κ. Δημήτρης Μουντάκης, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις, τόσο με μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν όσο και με άλλους θεσμικούς παράγοντες της χώρας με τους οποίους κύριο θέμα συζήτησης ήταν η τουριστική προώθηση των Χανίων στο Μπαχρέιν.

Συναντήσεις πραγματοποιηθήκαν επίσης και με ανθρώπους της αγοράς από διάφορες χώρες και εκτός Μπαχρέιν, όπως Σ. Αραβία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ινδία με αντικείμενο την προώθηση των εξαγωγών των προϊόντων που παράγονται από επιχειρήσεις των Χανίων.

Στο σύνολο των επαφών που πραγματοποιηθήκαν, συμφωνήθηκε να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Χανιών και όλων των προαναφερόμενων ώστε να συγκεντρωθούν τα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, να κατηγοριοποιηθούν, να ενημερωθούν οι τομείς ενδιαφέροντος και κατόπιν να προχωρήσουν οι διαδικασίες σε επίπεδο επιχειρήσεων, ώστε να έρθουν και τα ανάλογα επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Η έκθεση Bahrain International Garden show άνοιξε τις πύλες της στις 22/2 και έκλεισε στις 25 Φεβρουαρίου, ενώ τα επίσημα εγκαίνια μία μέρα πριν η έκθεση ανοίξει για το κοινό τίμησε με την παρουσία της η βασίλισσα του Μπαχρέιν Σαμπίκα μπιν Ιμπαραχίμ αλ Καλίφα.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook