Επιχειρηματίες – εισαγωγείς και δημοσιογράφοι απο την Γερμανία ξεκίνησαν από τα Χανιά επισκέψεις σε κρητικές επιχειρήσεις – Έντονο ενδιαφέρον την γερμανική αγορά για πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα διατροφής

Τα πιστοποιημένα ποιοτικά κρητικά προϊόντα, τις ομορφιές της Κρήτης, την λειτουργία επιχειρήσεων παραδοσιακών προϊόντων και τις νοστιμιές της Κρητικής κουζίνας, γνωρίζουν από κοντά 25 επιχειρηματίες – εισαγωγείς από την Γερμανία καθώς και δημοσιογράφοι. 

Η αποστολή γίνεται από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC», το οποίο πραγματοποιεί δράσεις με στόχο την ενδυνάμωση της εικόνας των Κρητικών προϊόντων, με έμφαση στα εμβληματικά τρόφιμα που έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. ή Βιολογικά. 

Σήμερα  οι Γερμανοί επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στα Χανιά από τον Τάσο Κουρουπάκη Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης σε συγκεκριμένες πιστοποιημένες επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες, ενώ στις υπόλοιπες πιστοποιημένες επιχειρήσεις, θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα επισκέψεις-συναντήσεις αφού το πρόγραμμα προβλέπει άλλες δυο έως τρείς αποστολές ξένων επιχειρηματιών στο νησί. 

Μια από τις επιχειρήσεις που επισκέφθηκαν ήταν και η εταιρία εμπορίας και τυποποίησης λαδιού Creta Eleon – Ψαρουδακης. Τους υποδέχτηκαν και τους ξενάγησαν οι ιδιοκτήτες Γιαννης και Ελενη Ψαρουδακη στους χώρους του εργοστασίου, στις δεξαμενές και το τυποποιητήριο, έκαναν γευστική δοκιμή στο λάδι της εταιρίας και τους κέρασαν τοπικά προϊόντα. 

Ο κ. Γιάννης Ψαρουδάκης ενημέρωσε τους επισκέπτες για την διαδικασία παραγωγής και τυποποίησης, αλλά και έδωσε και όλη την πληροφορία για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Κρητικού και λαδιού και που υπερτερεί σε σχέση με την ποιότητα των αντίστοιχών προιόντων άλλων χωρών, όπως της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουν άμεσα το πώς παράγεται και τυποποιείται ένα προιόν είπε ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής σύμπραξης Τάσος Κουρουπάκης, καλώντας τους κρητικούς επιχειρηματίες να ενταχθούν στο πλαίσιο της Σύμπραξης.

 
Η επίσκεψη στα Χανιά θα ολοκληρωθεί με δείπνο στο πιστοποιημένο με το σήμα «κρητική κουζίνα» εστιατόριο «Βοτανικό Πάρκο».
 

Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018  η αποστολή των Γερμανών θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στο συνεδριακό χώρο « ΜΙΝΩΣ ΙΙ» του Ξενοδοχείου Aquila Atlantis στο Ηράκλειο, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι Β2Β συναντήσεις των Κρητικών επιχειρηματιών μελών της Αγροδιατροφικής με τους Γερμανούς Επιχειρηματίες – Αγοραστές.  

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του προγράμματος Μανώλης Κολετζάκης, το ενδιαφέρον της γερμανικής αγοράς για πιστοποιημένα και ποιοτικά προιόντα είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook