Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζητάει την αναθεώρηση της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να δοθεί μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών στις Βρυξέλλες σε ό,τι αφορά την οικονομία, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από τη γερμανική εφημερίδα \”Μπιλντ\”.

Τέτοιες αλλαγές χρειάζονται εξαιτίας της σημερινής κρίσης στην ευρωζώνη, \”μολονότι ξέρουμε πόσο δύσκολο πράγμα είναι η διαπραγμάτευση μιας συνθήκης\”, δήλωσε ο υπουργός στην εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία.

Πολλά χρόνια διαπραγματεύσεων και πολλά δημοψηφίσματα χρειάσθηκαν για να καταλήξει η ΕΕ στη σημερινή συνθήκη \”της Λισαβόνας\”, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2009. Το Μάρτιο, η γερμανίδα καγκελάριος \’Αγγελα Μέρκελ είχε δηλώσει πως επιθυμεί κι αυτή αλλαγές στις συνθήκες της ΕΕ ώστε να αντιμετωπίζονται καλύτερα μελλοντικές χρηματοπιστωτικές κρίσεις.

\”Θα πιέσω για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στη συνθήκη, ώστε να μπορούμε να δρούμε νωρίτερα και πιο αποτελεσματικά όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, και αυτό περιλαμβάνει την υιοθέτηση στοχευμένων κυρώσεων\” είχε δηλώσει η Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο. \”Η Ευρώπη οφείλει να αντλήσει τα διδάγματα για το μέλλον. Είδαμε πως τα εργαλεία της ζώνης του ευρώ, όπως έχουν αυτή τη στιγμή, είναι ανεπαρκή\”, είχε προσθέσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook