Το σκάφος είχε εντοπιστεί χθες και αρχικά ήταν ύποπτο για την μεταφορά εκρηκτικών υλών – Σε διπλά πατώματα του σκάφους οι αρχές βρήκαν μεγάλη ποσότητα χασίς

Κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας», που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξεπερνά τον έναν τόνο, εντοπίστηκε στο αλιευτικό σκάφος με ξένη σημαία και πλήρωμα τέσσερις υπηκόους Συρίας, το οποίο ακινητοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, 40 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης κοντά στην Ιεράπετρα.

Με τη βοήθεια ειδικού σκύλου ανιχνευτή μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών εντοπίστηκαν καλά κρυμμένες σε διπλά πατώματα του σκάφους οι οποίες σιγά σιγά βγαίνουν από το σκάφος. Τα ναρκωτικά ξεθάφτηκαν από την πρύμνη του σκάφους με τη βοήθεια τρυπανιών και πριονιών ενώ πλέον θα γίνει το ίδιο και στην πλώρη για να φανεί αν υπάρχουν και άλλες ποσότητες.

Όπως δημοσιεύει το radiolasithi, περισσότερα από 30 πακέτα έχουν ήδη βγει από το σκάφος, το βάρος τους υπολογίζεται πως ξεπερνά τον 1,5 τόνο και η διαδικασία συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση συμμετείχε αρχικά το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης 060 το οποίο εντόπισε το σκάφος μήκους περίπου 20 μέτρων και στη συνέχεια ζητήθηκε από τoν Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του ΛΣ να σπεύσει προς ενίσχυση και δεύτερο πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης ΠΑΘ με κλιμάκιο στελεχών των ειδικών δυνάμεων. Παράλληλα στην επιχείρηση πήραν μέρος δύο αεροσκάφη, ένα του ΛΣ και ένα λετονικό της Frontex.

Το αλιευτικό σκάφος φέρεται να έχει ξεκινήσει από λιμάνι της Κύπρου με προορισμό λιμάνι ευρωπαϊκής χώρας. Εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

 

με πληροφορίες από ΑΠΕ, radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook