Στα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει παραγγελθεί για τον βαρύτατο τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου και την ολική απώλεια της ακοής του στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που έγινε την 15η Ιουνίου, παρέπεμψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, τους επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών, Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Δημαρά, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής τους στη Βουλή.

Ο κ. Παπουτσής, σύμφωνα με το newsbeast.gr, τόνισε πως «κανείς δεν μπορεί να εκφέρει κρίση βασιζόμενος μόνον στην καταγγελία του δημοσιογράφου» και πως «η Δημοκρατία και η Αριστερά, ποτέ δεν δέχθηκαν την καταγγελία ως θέσφατο».

Παράλληλα, επανέλαβε πως οι κατευθυντήριες γραμμές του υπουργείου του προς την αστυνομία, παραμένουν η επίδειξη ηπιότητας και καταφυγή στη βία μονάχα όταν παρίσταται ανάγκη, πάντα επί τη βάσει της αρχής της αναλογικότητας.

Ο υπουργός καταφέρθηκε και κατά του Μίκη Θεοδωράκη, τονίζοντας πως «οι προβλέψεις του την προηγουμένη των επεισοδίων για «ματοκύλισμα της Αθήνας από τους πραιτοριανούς του Παπουτσή», σε άλλες εποχές θα μπορούσαν να θεωρηθούν προβοκάτσια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook