Την «έντονη ανησυχία» του για την καθυστέρηση στην εφαρμογή του δευτέρου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα εξέφρασε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας (ΑΚΤ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Έβαλντ Νοβότνι.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με δημοσίευμα στη naftemporiki.gr, ο υποδιοικητής της ΑΚΤ, Βόλφγκανγκ Ντούχατσεκ, προειδοποίησε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον πέντε έως δέκα χρόνια, μέχρις ότου μπορέσει να αναχρηματοδοτηθεί από τις αγορές, καθώς, όπως είπε, οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν να διορθωθεί η κατάσταση μέσα σε ένα χρόνο.

Σε σημερινή συνέντευξή του στην Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο κ. Νοβότνι υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης των ελλειμμάτων των κρατικών προϋπολογισμών και κυρίως των διαρθρωτικών ελλειμμάτων.

Ως προς την έκδοση ευρωομολόγου, ο κ. Νοβότνι είχε διατυπώσει την αντίθεσή του στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου σε διεθνές συνέδριο, επισημαίνοντας πως η έκδοσή του θα ήταν δυνατή μόνον έπειτα από τροποποίηση συνθηκών της ΕΕ, μια διαδικασία όμως που, όπως είπε, είναι επίπονη. Ως εκ τούτου ο ίδιος εκτιμά πως η λύση αυτή δεν πρόκειται να υιοθετηθεί στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, ο κ. Νοβότνι εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τους φόβους για την κατάσταση της οικονομίας στην Ουγγαρία, αναφέροντας πως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως «δεύτερη Ελλάδα», καθώς, όπως σημείωσε, παρά τα προβλήματά της, τα στοιχεία της Ουγγαρίας για το έλλειμμα, το δημόσιο χρέος και το ισοζύγιο είναι πολύ καλύτερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook