Πράσινο φως για την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του δήμου Ρεθύμνου, ώστε κατόπιν να είναι εφικτή η επέκταση του σχεδίου πόλης, άναψε μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε την Παρασκευή κλιμάκιο του ΥΠΕΧΩΔΕ υπό τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Σηφουνάκη.

Η αυτοψία που πραγματοποίησε το κλιμάκιο στις περιαστικές περιοχές του μητροπολιτικού δήμου και στις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ), θα είναι καθοριστική για ένα ζήτημα που αφορά την ανάπτυξη της πόλης και αναμένεται να δρομολογηθεί.

Το κλιμάκιο του ΥΠΕΧΩΔΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε πεπεισμένο ότι υπάρχουν οι λόγοι εκείνοι που το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Ρεθύμνου πρέπει να υπερισχύσει των ΖΟΕ, δίνοντας ουσιαστικά το «πράσινο φώς» για την έγκρισή του ύστερα από πέντε και πλέον χρόνια που παραμένει στα συρτάρια της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι πιθανόν μέσα στο επόμενο οκτάμηνο το θέμα να έχει επιλυθεί αφού προηγουμένως όμως η δημοτική αρχή Ρεθύμνου με την τεχνική του υπηρεσία θα καταθέσει στο ΥΠΕΧΩΔΕ το φάκελο με τα τεχνικά στοιχεία που θα αποδεικνύουν εγγράφως όσα με την αυτοψία του διαπίστωσε χθες το κλιμάκιο του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook