Σε τραγική κατάσταση υποστηρίζει η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ ότι έχει περιέλθει η Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση στο Ηράκλειο

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου:

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες κακού προγραμματισμού και προβληματικού σχεδιασμού από την κυβέρνηση, σχετικά με τις ανάγκες της Α/θμιας αλλά και Β/θμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Βρισκόμαστε 3 μήνες πριν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και ακόμα σε πολλά σχολεία παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, με τις τάξεις να υπολειτουργούν.

Σύμφωνα, με αρμόδιους φορείς αλλά και συλλόγους γονέων, τα ολοήμερα τμήματα είτε δεν λειτουργούν καθόλου ή λειτουργούν με τα μισά και λιγότερα παιδιά από αυτά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς μάλιστα ειδικευμένο προσωπικό. Τα τμήματα ένταξης, απαραίτητα για τη σωστή εκπαιδευτική λειτουργία, έχουν γίνει είδος προς εξαφάνιση και παράλληλα, η χρηματοδότηση των σχολείων είναι τέτοια, που σε λίγο καιρό ούτε είδη υγιεινής δεν θα είναι σε θέση να αγοραστούν. 

Επιπλέον, τραγική είναι η κτιριακή κατάσταση των περισσότερων σχολείων, με εγκαταστάσεις χωρίς καμία συντήρηση, όπου δεν είναι σπάνια η εικόνα να βλέπεις κολώνες φαγωμένες και σοβάδες να κρέμονται.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  καλό θα ήταν, αντί να υποδέχεται με δακρυγόνα τους εκπαιδευτικούς (όπως γίναμε μάρτυρες στο πρόσφατο συλλαλητήριο τους), να σταθεί έστω και την τελευταία στιγμή κοντά στις ανάγκες του δημόσιου σχολείου και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η σχολική χρονιά να ολοκληρωθεί ομαλά χωρίς επιπλέον προβλήματα και δυσλειτουργίες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook