Στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής από την Ελλάδα όλων των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί, προκειμένου να υπάρξει σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και επιστροφή τους σε βιώσιμο δρόμο, επέμεινε ο εκπρόσωπος του ΄Ολι Ρεν.

Ο Αμαντέους Αλταφάζ σημείωσε ακόμη ότι από τη στιγμή που οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, θα ήταν ανεύθυνο και παρακινδυνευμένο εκ μέρους της Επιτροπής να υπεισέλθει σε σενάρια περί της ανάγκης λήψης πρόσθετων μέτρων.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, κατέληξαν στη διαπίστωση ότι η αποστολή της Τρόϊκας σημείωσε «ικανοποιητική πρόοδο» στις συζητήσεις που είχε στην Αθήνα με τις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η κοινή αντιπροσωπεία των τριών οργανισμών αποχώρησε προσωρινά από την Αθήνα, ώστε οι ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν το τεχνικό έργο, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο προϋπολογισμού του 2012 καθώς και τα διαρθρωτικά μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, η κοινή αντιπροσωπεία προτίθεται να επιστρέψει στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου, στιγμή κατά την οποία αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει οι ελληνικές αρχές το τεχνικό αυτό έργο, ώστε να συνεχιστούν οι συζητήσεις για τις πολιτικές που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Τρόϊκας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook