Oι δύο κυρίες συζήτησαν για τον κατεξοχήν τομέα αρμοδιότητάς τους, τη δημόσια διοίκηση, καθώς και για εξειδικευμένα ζητήματα καινοτομίας που αφορούν την ψηφιακή ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα στην Κρήτη.

Προγραμματισμένη συνάντηση με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη είχε η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, μετά τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη συνομιλία τους, παρουσία και του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Οργανώσεων του Υπουργείου Δ.Α. Νίκου Μιχαλόπουλου, οι δύο κυρίες συζήτησαν για τον κατεξοχήν τομέα αρμοδιότητάς τους, τη δημόσια διοίκηση, καθώς και για εξειδικευμένα ζητήματα καινοτομίας που αφορούν την ψηφιακή ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα στην Κρήτη.

Συζητήθηκαν επίσης ειδικότερα θέματα που αφορούν το φορέα, όπως η εφαρμογή της ψηφιοποίησης και της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης (ΑΔΚ) από το τέλος του 2016,  ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κοινών συγχρηματοδοτούμενων έργων από την Ε.Ε. (e-delivery, ESPON) καθώς και η επέκταση της διαδικτυακής πύλης της ΑΔΚ (www.apdkritis.gov.gr)  σχετικά με το άνοιγμα των δεδομένων της (Open-data Portal και Geo-portal) σε χαρτογραφικά υπόβαθρα, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και επιχειρήσεων.

Για τον Απρίλιο και μετά το Πάσχα, ορίστηκε επόμενη συνάντηση εργασίας στο Ηράκλειο μεταξύ του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook