Tο αμέσως επόμενο διάστημα υπογράφεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την δημιουργία ενός σύγχρονου καταδυτικού στον Αποκόρωνα.

Με στόχο την ασφαλή ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου και συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδηςέχει ήδη προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε προχωρημένες συζητήσεις και επαφές με τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με το ζήτημα της ολοκληρωμένης ανάπτυξης της εναλλακτικής αυτής μορφής τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις με το εμπλεκόμενο Υπουργείο Τουρισμού, τονίζεται ιδιαίτερα η ένταξη του καταδυτικού τουρισμού στην Εθνική Τουριστική Στρατηγικήμε στόχο την άμβλυνση της εποχικότητας  και την συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (συναρμόδια Υπουργεία, Περιφερειακή-Τοπική Αυτοδιοίκηση) για την προώθηση και υλοποίηση όλων των σχετικών ενεργειών που εναρμονίζονται με όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Έχει σημασία ότι από το Υπουργείο Πολιτισμού γίνεται επίσης σαφές ότι η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων αντιμετωπίζει θετικά την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, προωθώντας τη δημιουργία επισκέψιμων εναλίων αρχαιολογικών χώρων, και έχοντας απαντήσει θετικά μετά από την εκτέλεση του απαιτούμενου υποβρύχιου αρχαιολογικού ελέγχου στα αιτήματα που κατατέθηκαν από Δήμους και φορείς της Κρήτης που θέλουν να αναπτύξουν καταδυτικά πάρκα.

Ειδικότερα για την Κρήτη, μετά τις επαφές και με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, το αμέσως επόμενο διάστημα υπογράφεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την δημιουργία ενός σύγχρονου καταδυτικού στον Αποκόρωνα.

Επισημαίνεται ότι η κατάρτιση της παραπάνω μελέτης αποτελεί για όλη την επικράτεια βάση προώθησης του καταδυτικού τουρισμού, διασφαλίζοντας όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του.

Σε σχετική του δήλωση ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει ότι «η επικείμενη έγκριση ΜΠΕ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ξεκλειδώνει το ζήτημα των καταδυτικών πάρκων και του καταδυτικού τουρισμού στην Κρήτη», προσθέτοντας ότι «η ανάπτυξη και προώθηση του καταδυτικού τουρισμού εντάσσεται στο πλαίσιο της Εθνικής Τουριστικής Στρατηγικής με στόχο την άμβλυνση της εποχικότητας και τον εμπλουτισμό και διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος στη βάση της αξιοποίησης των ιδιαίτερων γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών και συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας».

Ειδικά για τον καταδυτικό τουρισμό, ο βουλευτής του Ν.Ηρακλείου και συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η εναλλακτική αυτή μορφή τουρισμού λειτουργεί ως πόλος έλξης ποιοτικού τουρισμού 12μηνης διάρκειας, τόνωσης της περιβαλλοντικής συνείδησης και ενίσχυσης της τουριστικής υποδομής με ήπιες κατασκευές που δεν επιβαρύνουν την παράκτια ζώνη».

 

Επισημαίνεται ότι για την ρύθμιση του εναλλακτικού τομέα τουρισμού συναρμόδια Υπουργεία είναι τα Τουρισμού, Πολιτισμού, Άμυνας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook