Δήλωση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης & Προέδρου Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι μια ημέρα με κοινωνική σημασία και πολιτικό υπόβαθρο, η οποία συμβολίζει τους  αγώνες της γυναίκας για ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαίωμα ψήφου.

Μια ημέρα τιμής για την αξία της γυναίκας και αναγνώρισης του πολλαπλού και απαιτητικού της ρόλου και της πολύπλευρης και πολύτιμης προσφοράς της ως μητέρα, σύζυγος – σύντροφος, εργαζόμενη και ενεργό μέλος της κοινωνίας.

Σήμερα πλέον οι γυναίκες μπορούν να νιώθουν υπερήφανες για όσα έχουν καταφέρει επάξια.  Όμως οι προσπάθειες για την ενδυνάμωση των γυναικών και την εξάλειψη των διακρίσεων που εξακολουθούν να υφίστανται, επιβάλλεται να συνεχιστούν. Οφείλουμε όλοι και όλες να δουλέψουμε  προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Και να μην ξεχνάμε τις γυναίκες που βρίσκονται σε πιο ευάλωτη θέση: Τις άνεργες, τις μετανάστριες, τις πρόσφυγες, τις γυναίκες θύματα – βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης, τις γυναίκες-μέλη μονογονεϊκών οικογενειών.

Σε μια κοινωνία προόδου και δημοκρατίας, κάθε γυναίκα , κάθε στιγμή, κάθε ημέρα, όλο το χρόνο, αξίζει το σεβασμό όλων μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook