“Να καταβληθούν έγκαιρα και οπωσδήποτε πριν το Πάσχα, τα δεδουλευμένα των εργαζομένων”.

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των σχολικών καθαριστριών ζητάει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου, τονίζοντας την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της οικονομικής επιχορήγησης των Σχολικών Επιτροπών, που έχει ως αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες, ένα μήνα πριν το Πάσχα.

Την ανακοίνωσή του το ΕΚΗ κάνει λόγο για “εμπαιγμό και τερτίπια του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης εις βάρος 9.500 εργαζομένων, που απασχολούνται με συμβάσεις έργου στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων της χώρας και οι οποίοι αδυνατούν να βιοποριστούν οι ίδιοι  και οι οικογένειές τους.

Το ΕΚΗ καλεί το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ), που είναι ο αρμόδιος φορέας για τη διεκπεραίωση της πληρωμής των καθαριστριών και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο για το σκοπό αυτό, να σταματήσει να πετάει το «μπαλάκι» των ευθυνών σε άλλα υπουργεία και να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων καθαριστριών, κατά το τρέχον σχολικό έτος (2017-2018), καθώς έχει ήδη εκδοθεί από το Σεπτέμβριο η σχετική Υπουργική Απόφαση με την οποία έχει εγκριθεί όλο το απαραίτητο κονδύλι για την καθαριότητα των δημοσίων σχολείων.

Με παρέμβαση του ΕΚΗ και του Σωματείου Εργαζομένων Καθαριστριών Ν. Ηρακλείου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κ. Γιώργος Βλαχάκης, δεσμεύτηκε για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, γνωρίζοντας στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που βιώνουν. 

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή τη διελκυστίνδα στην οποία η Πολιτεία έχει εμπλέξει τις εργαζόμενες και, ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες τόσο προς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, όσο και προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να καταβληθούν έγκαιρα και οπωσδήποτε πριν το Πάσχα, τα δεδουλευμένα των εργαζομένων”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook