Η 6η Μαρτίου είναι μία μέρα που ο Νοτιοαφριανός αθλητής του τριάθλου, Μλένγκι Γκουάλα, δεν θα ξεχάσει ποτέ μου. Άγνωστοι του επιτέθηκαν και επιχείρησαν να του κόψουν και τα δύο πόδια με πριόνι. 

Ο αθλητής δέχθηκε επίθεση από τρεις άντρες κατά τη διάρκεια της προπόνησής του στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής.
Αρχικά νόμιζε πως επρόκειτο για ληστεία, όπως αποκάλυψε ο συναθλητής του Σαντίλε Σάνγκε στο BBC, όμως πολύ σύντομα συνειδητοποίησε πως η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρότερη.

«Νόμισε ότι πήγαιναν να τον ληστέψουν, σταμάτησε και τους έδωσε το τηλέφωνό του, αλλά δεν ήθελαν το τηλέφωνό του, ούτε το ποδήλατο ή το ρολόι του», είπε ο Σάνγκε και περιέγραψε λεπτομερώς την επίθεση, που σοκάρει.

«Τον τράβηξαν στην άκρη του δρόμου σε κάτι θάμνους, έβγαλαν ένα πριόνι και άρχισαν να του κόβουν τα πόδια. Συνέχισαν να κόβουν και όταν έφτασαν στο κόκαλο, και επειδή το πριόνι δεν ήταν κοφτερό, κόλλησε. Όταν το είδαν αυτό, άρχισαν με το άλλο πόδι».

Ο αθλητής κατάφερε να διαφύγει από τους δράστες και νοσηλεύεται. Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν και τα δύο του πόδια, θα καταφέρει να ξαναπερπατήσει, όμως θα χρειαστεί πολύς κόπος για να επιστρέψει στον αθλητισμό.


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook