Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ανοιχτό κάλεσμα στους φορείς και σε όλους τους Κρητικούς για την προβολή και ανάδειξη της φημισμένης Κρητικής Κουζίνας και των εκλεκτών Κρητικών προϊόντων απευθύνουν το Φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας και ο Σύλλογος Αποστολιανών Πεδιάδος που διοργανώνουν με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την συμμετοχή 49 Πολιτιστικών Συλλόγων, Συλλόγων Γυναικών και Τοπικών Φορέων, το 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στο κέντρο «ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ» στο Γάζι Ηράκλειου. (ώρα έναρξης για τους συμμετέχοντες 11:00 το πρωί,  ώρα εισόδου για τους επισκέπτες 14:00).

Οι διοργανωτές καλούν όλους τους Κρητικούς να τιμήσουν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ, το οποίο αντλεί στοιχεία και δύναμη από την λαϊκή παράδοση και τους απλούς ανθρώπους του τόπου μας, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας αυθεντικά το πρότυπο της Κρητικής Διατροφής.

Ευχαριστούν θερμά τους πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών και τοπικούς φορείς που δήλωσαν συμμετοχή και αυτούς που θα παραβρεθούν  αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν, καθώς και τους επίτιμους προσκεκλημένους: Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητών Σύρου και Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού  Ανατολικής Χαλκιδικής, όλους τους αρωγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης καθώς και το κέντρο εκδηλώσεων «ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ» για την δωρεάν φιλοξενία.                            

 Η Εκδήλωση

Η είσοδος στο 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας είναι ελεύθερη και τα μέλη και οι φίλοι των συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά, παραδοσιακά μαγειρέματα, που αναδεικνύουν την αυθεντική διατροφική και κοινωνική παράδοση του τόπου μας, αλλά και μουσικά ακούσματα από τον  Κώστα Κακουδάκη, τον Μιχάλη Πετσάκη και το συγκρότημα τους.
Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών από τον Λαογραφικό όμιλο ”Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης” το Νηπιαγωγείο “ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙΑ ΜΑΣ”  και το χορευτικό του Πολιτιστικού συλλόγου Γαζίου Μαλεβιζίου

Παράλληλες  εκδηλώσεις

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχει το «ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΓΑΠΗΣ» με καλούδια που θα προσφέρουν Σύλλογοι και φίλοι του φεστιβάλ και ο «Οδηγός Μαγειρικής», ο οποίος  περιέχει το σύνολο των συνταγών που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ, συνοδευόμενες με το πλούσιο και ανεκτίμητο ιστορικό και λαογραφικό υλικό, που εμπιστεύτηκαν στους διοργανωτές 77 συλλογικότητες. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού,  της Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και Ογκολογική  Κλινική του ΠΑΓΝΗ.                                  

Ακόμα, με στόχο να γνωρίσουν οι επόμενες γενιές, και κυρίως τα παιδιά, τον πολιτισμό και τις ρίζες τους, θα λειτουργήσει μια χαρούμενη «ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΤΣΑ» που θα περιμένει τους μικρούς επισκέπτες, από “ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙΑ ΜΑΣ”, όπου με την καθοδήγηση παιδαγωγών αλλά και γιαγιάδων, από διάφορους συλλόγους, θα φτιάξουν παραδοσιακές συνταγές της Κρήτης.        

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Λένα Ηγουμενάκη Υπεύθυνη Διοργάνωσης Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας
Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908863716  
email: [email protected] και  [email protected].  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook