Τις περαιτέρω κινήσεις του εξέτασε σήμερα Σάββατο σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ότι από την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να εξυπηρετούνται, τόσο από τους ιδιώτες γιατρούς του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, όσο και από εκείνους του ΟΠΑΔ.

Στο μεταξύ, ο Σωτήρης Δρούτσας, πρόεδρος του Συλλόγου γιατρών ΙΚΑ του Νομού, ανέφερε στο Flashnews.gr:

\”Εμείς από την πλευρά μας, θα κλιμακώσουμε τις κινητοποίησεις μας, ένω είμαστε αντίθετοι με το μέτρο που πάει να καθιερώσει η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας τους ιδιώτες γιατρούς, για λόγους απεργοσπαστικούς.\”

Από την πλευρά του, ο Μανόλης Αλιφιεράκης, μετά την συνάντηση που είχε σήμερα Σάββατο με τα μέλη του Συλλόγου, υποστήριξε πως:

\”Από την πλευρά μας, διαφωνούμε με την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου, να εξετάζουν οι συνάδελφοι του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, καθώς το θεωρούμε ανεύθυνο, αφού ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό μας καλεί να στραφούμε εναντίον των γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο, οι οποίοι έχουν κάποια αιτήματα που αφορούν όλο τον ιατρικό κλάδο, ο οποίος ζητάει απόσυρση του νομοσχεδίου.

Είναι αντί-συναδελφικό να έχουν κάποιοι μια απεργία και εμείς να ερχόμαστε και να «σπάμε» την κινητοποίηση. Αυτό το νομοσχέδιο απαξιώνει τους γιατρούς, καθώς ο υπουργός δεν μας δέχτηκε καν για να συζητήσουμε, ενώ το σχετικό έγγραφο εστάλη στον ιατρικό σύλλογο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Θα πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία, αλλά για ότι γίνει θα πρέπει να ξέρει ότι δεν φταίνε οι γιατροί, αλλά αποκλειστικά υπεύθυνος θα είναι ο υπουργός. Με τον τρόπο αυτό, καταργείται ουσιαστικά η δωρεάν περίθαλψη.\”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook