Έκθεση ζωγραφικής από τέσσερις καταξιωμένες ζωγράφους, με τον τίτλο «Συμπλεύσεις» εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης Β. Μυλωνογιάννη το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 7 μ.μ.

Όπως αναφέρει η ιστορικός τέχνης Μ. Κοντομυτάκη στο έντυπο της έκθεσης: o επισκέπτης καλείται νε περιφερθεί σε μια έκθεση εικαστικής αφήγησης στην οποία μέσα από τέσσερα ξεχωριστά κεφάλαια, γινόμαστε κοινωνοί των ιστοριών, των παρατηρήσεων και των «πιστεύω» τεσσάρων εικαστικών. Παράλληλα μας προτρέπουν να αποπειραθούμε να κάνουμε εμείς το ίδιο συνθέτοντας την αντίστοιχη δική μας αφήγηση.

Οι διαφορετικές τεχνικές προσεγγίσεις «συμπλέουν» μεταξύ τους ενισχύοντας ταυτόχρονα η μία την διήγηση της άλλης. Κοινό χαρακτηριστικό τους η μεστή, καλά στημένη εικαστική επιχειρηματολογία που κάνει το κάθε εικαστικό κεφάλαιο πλήρες και αυτοτελές….

Η Όλγα Βερυκάκη μας συστήνει μια νέα τάξη πραγμάτων: μια σαγηνευτική «αταξία»… μας ανεβάζει στις πόλεις του ονείρου και της ουτοπίας όπου προτάσσεται το μπλε της πνευματικότητας, μα και το κόκκινο του πάθους…

Η Τζαν Λιοδάκη μοιράζεται μαζί μας τα αποτελέσματα της μακρόχρονης ενασχόλησης της με την έννοια της ροής και όλα όσα συνεπάγεται, αποτυπώνοντας με δέος και εμμονή την πολυπλοκότητα και την ομορφιά της φύσης….

Στα έργα της Κατερίνας Τσεμπελή, οι φιγούρες και τα περιβάλλοντα κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσω της δυναμικής γοητείας που χαρίζουν τα υλικά της, ενώ δημιουργούνται περιβάλλοντα που αποπνέουν μια αξεπέραστη και νοσταλγική αίσθηση οικειότητας…

Η Πέπη Χατζηδάκη εμπνεόμενη από το παρόν αλλά και τους θρύλους και τις παραδόσεις, στήνει τις συνθέσεις της οι οποίες πάντα περικλείουν κάτι το ανόθευτα και σχεδόν παιδικά μαγευτικό….

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 17 Μαρτίου στην αίθουσα Τέχνης «Β. Μυλωνογιάννη», Χαρ. Τρικούπη 14 στα Χανιά και θα διαρκέσει έως 4 Απριλίου.

Θα είναι ανοικτή 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα καθημερινά εκτός Κυριακής. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook