Αμετάβλητο, στο 9,1%, παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ κατά τον μήνα Αύγουστο, ενώ ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας ήταν ίδιος με τον αριθμό των θέσεων που χάθηκαν. Για πρώτη φορά εδώ και δέκα μήνες αυτό το ισοζύγιο δεν είναι θετικό. Με αυτά τα δεδομένα, οι Ρεπουμπλικάνοι έσπευσαν την Παρασκευή να προβάλλουν ξανά τις δικές τους προτάσεις για την ανεργία.

Όπως αναφέρει το BBC, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, τον Αύγουστο δεν υπήρξαν νέες θέσεις εργασίας, αν και η πρόβλεψη έκανε λόγο για 70.000 νέες θέσεις.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι εταιρείες που σε γενικές γραμμές πηγαίνουν καλά διστάζουν να προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις ή νέες επενδύσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αστάθεια στην οικονομία.

Μετά την ανακοίνωση του ποσοστού της ανεργίας εκτοξεύτηκαν οι τιμές των ομοσπονδιακών ομολόγων, ενώ πτώση σημείωσε κατά το άνοιγμα και ο Dow Jones.

«Διερωτώνται οι Αμερικανοί πού είναι οι θέσεις εργασίας;» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ.

«Αφουγκράζονται οι Ρεπουμπλικάνοι, επικεντρώνονται στον αποκλεισμό των εμποδίων ώστε η απασχόληση να μεγιστοποιηθεί, είτε μέσω κατάργησης άχρηστων κανονισμών, που απλά αυξάνουν τελικά τις τιμές, είτε εφόσον η Ουάσινγκτον πεισθεί να μη δαπανά χρήματα που δεν διαθέτουμε».

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος όπως αναφέρει το in.gr, εστίασε στο ότι για 18ο συνεχή μήνα ο ιδιωτικός τομέας δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, συνολικά μέσα σε αυτό το διάστημα 2,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

«Πρέπει να γιγαντωθεί η ανάπτυξη της οικονομίας μας, για να αναπληρώσουμε τις απολεσθείσες θέσεις εργασίας» εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης, σχολίασε στον ιστότοπό της η οικονομική σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα, Κάθριν Έιμπραχαμ, υπεραμυνόμενη της απασχόλησης στις υποδομές, την οποία θέλει να ενισχύσει ο πρόεδρος Ομπάμα, παρ’ ότι οι Ρεπουμπλικάνοι διαφωνούν.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης της εργασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook