Στη πρόσφατη έρευνα της Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) επιβεβαιώνεται ότι οι χρήστες του Android στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παραμένουν περισσότερο πιστοί στο λειτουργικό σύστημα της Google από ότι οι χρήστες του iOS.

Στη πρόσφατη έρευνα της Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) επιβεβαιώνεται ότι οι χρήστες του Android στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παραμένουν περισσότερο πιστοί στο λειτουργικό σύστημα της Google από ότι οι χρήστες του iOS. Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει από το 2014, αν και το 2016 τα δύο λειτουργικά συστήματα βρέθηκαν κοντά το ένα με το άλλο.

Πιο συγκεκριμένα, το 91% των Αμερικανών που αντικατέστησαν το παλαιότερο smartphone τους με Android, αποφάσισαν να αποκτήσουν και πάλι συσκευή με το λειτουργικό σύστημα της Google. Όσον αφορά στο iOS το 86% των χρηστών iPhone αγόρασαν πάλι συσκευή με το λογότυπο της Apple.

Οι οικειότητα με το λειτουργικό σύστημα παίζει βεβαίως μεγάλο ρόλο, με τους χρήστες να προτιμούν να συνεχίσουν με το ίδιο OS επειδή είναι ευκολότερο και απλούστερο, και να μην θέλουν να επενδύσουν σε χρόνο για να μάθουν το καινούριο λειτουργικό σύστημα. Ένα ακόμα στοιχείο που καθιστά τους χρήστες αγκιστρωμένους σε ένα λειτουργικό σύστημα είναι οι εφαρμογές που έχουν αγοράσει, αφού αν αλλάξουν στρατόπεδο, στη πλειονότητα των περιπτώσεων θα πρέπει να τις αγοράσουν ξανά.

Στο Android επίσης μπορείς να αλλάξεις κινητό, αλλά όχι και λειτουργικό σύστημα αφού οι περισσότερες συσκευές προσφέρουν παρεμφερή εμπειρία χρήσης. Κάποιοι προτιμούν το stock Android ενώ κάποιοι άλλοι φροντίζουν να αλλάζουν ριζικά την εμφάνιση του UI στο κινητό τους.

CIRP1.jpg.0d6a6e3546e98bf8e33fcfe126635762.jpg

Με τις συσκευές της Apple ως επί το πλείστον τα πράγματα είναι ίδια. Ο co-founder επίσης της CIRP, Mike Levin λέει πως οι υπηρεσίες παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο. Για παράδειγμα, υπηρεσίες cloud storage όπως οι iCloud και Google Drive αποτελούν σημαντικό λόγο για να μην αλλάξει κάποιος στρατόπεδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook