Πολύ κακή μέρα για τις αγορές η σημερινή κι αν το έναυσμα δόθηκε το πρωί με την Αθήνα και την διακοπή διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, η συνέχεια ήρθε από το απόγευμα και μετά με τα αδύναμα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, η οποία δεν δημιούργησε ούτε μία νέα θέση τον Αύγουστο.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση πάνω από 3%, καθώς οι απώλειες ήταν 3,36% στον Dax της Φρανκφούρτης, 3,59% στον Cac στο Παρίσι, 3,4% στον FTSE MIB του Μιλάνου και σχεδόν 4% στον IBEX της Μαδρίτης, με μόνο τον FTSE 100 του Λονδίνου να διατηρείται στο -2,34% δηλαδή σε κάπως πιο αξιοπρεπή επίπεδα.

Η Wall Street στη Νέα Υόρκη υποχωρεί κατά περισσότερο από 2% με τον Dow Jones να χάνει περίπου 250 μονάδες και να κατρακυλά στις 11.245 υπό την αναζωπύρωση των ανησυχιών για νέα ύφεση.

Ανάλογα όπως αναφέρει το protothema.gr, υποχωρεί κάτω από τα 1,42 δολάρια το ευρώ, ενώ η τιμή του πετρελαίου πέφτει σχεδόν 3%, κάτω και από τα 86,50 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με την JP Morgan, τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια διανύουν την χειρότερη χρονιά τους από το 1998 και μετά, καθώς το 47% των μεγαλύτερων 2.806 Α/Κ στον κόσμο χαρακτηρίζονται από υποαπόδοση τουλάχιστον 2,5% σε σχέση με τον δείκτη αναφοράς τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook