Με υπηρεσίες πρόληψης για την εμμηνόπαυση και την οστεοπόρωση

Tο Ίδρυμα Vodafone ανακοινώνει ότι το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, που σχεδίασε και υλοποιεί για 13η συνεχή χρονιά, επεκτείνεται και θα περιλαμβάνει υπηρεσίες πρόληψης για την εμμηνόπαυση και την οστεοπόρωση που αφορούν σε όλες τις γυναίκες, άνω των 45 ετών.

Με την χρήση διεθνώς αναγνωρισμένων ερωτηματολογίων, εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες στις 100 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, όπου εφαρμόζεται το Πρόγραμμα, θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να εκτιμήσουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους, ώστε να λάβουν στη συνέχεια την κατάλληλη συμβουλευτική ή/και φαρμακευτική αγωγή.

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης εκδηλώνεται με ποικίλα συμπτώματα που έχουν συνέπειες τόσο στην ποιότητα ζωής της γυναίκας, όσο και στην υγεία της. Με τις κατάλληλες οδηγίες που θα τους δοθούν από τους Γενικούς/Αγροτικούς Ιατρούς, θα μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους με την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της εμμηνόπαυσης και κατ’ επέκταση και της οστεοπόρωσης.

Η διαδικασία που θα ακολουθείται, είναι ίδια και με τις υπόλοιπες εξετάσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα. Οι γυναίκες των 100 απομακρυσμένων περιοχών μπορούν να επισκέπτονται το περιφερειακό ιατρείο/κέντρο υγείας και σε συνεργασία με τον Ιατρό θα συμπληρώνουν τα ερωτηματολόγια. Στη συνέχεια τα αποτελέσματα θα προωθούνται μέσω του δικτύου της Vodafone σε Γυναικολόγους και Ενδοκρινολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι θα αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση εντός 24 ωρών.

Το Ίδρυμα Vodafone εφαρμόζει από το 2006 το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής ανακουφίζοντας μισό εκατομμύριο κατοίκους σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, καθώς τους παρέχει –εντελώς δωρεάν- πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας στον τόπο τους. Οι πολίτες των 100 αυτών περιοχών έχουν τη δυνατότητα εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόστος όχι μόνο να ελέγχουν προληπτικά την υγεία τους, αλλά και να ρυθμίζουν καλύτερα τις χρόνιες παθήσεις από τις οποίες πάσχουν.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και η εταιρεία Vidavo.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook