Ψήφισαν στην Περιφέρεια Κρήτης οι Ρώσοι του νησιού για την ανάδειξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Οι Ρώσοι πολίτες που διαμένουν νόμιμα στην Κρήτη ψήφισαν σε εκλογικό τμήμα που λειτούργησε στην Περιφέρεια Κρήτης, για την ανάδειξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι εκλογές έγιναν όπως ορίζει η ρωσική νομοθεσία για τους κατοίκους εξωτερικού. 
Η ψηφοφορία για το Ηράκλειο και το Λασίθι έγινε χθες Κυριακή 11 Μαρτίου με την ευθύνη υπαλλήλων της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ύστερα από αίτημά τους να παραχωρηθεί η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση των εκλογών.  

Οι εκλογές διεξήχθησαν άψογα, σύμφωνα με τον Α΄ Γραμματέα της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα Βλαδίμηρο Πανασιούκ και τον Σύμβουλο της Πρεσβείας Αλεξέϊ Μποκατό, οι οποίοι  ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για παραχώρηση της αίθουσας του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και την υποδοχή και φιλοξενία που παρείχαν υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης. Τις ευχαριστίες τους επίσης προς τον Περιφερειάρχη εξέφρασαν τα στελέχη του Συλλόγου Ρώσων Συμπατριωτών Ηρακλείου, Ειρήνη Χρονάκη πρόεδρος και Τατιάνα Μισκίνα Αντιπρόεδρος που είχαν υποστηρικτικό ρόλο στην διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. 

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πρεσβείας αλλά και του Συλλόγου, στην εκλογική διαδικασία μετείχαν 185 Ρώσοι πολίτες από την Ανατολική Κρήτη. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη διαδικασία το Σάββατο στο Ρέθυμνο με την συμμετοχή 149 Ρώσων πολιτών από τη Δυτική Κρήτη. Να σημειωθεί τέλος πως αντίστοιχες κάλπες θα στηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ενώ θα οργανωθεί σχετική ψηφοφορία στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, ημέρα εκλογών για την ανάδειξη του Ρώσου Προέδρου σε όλη τη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook