Ένας ιδιαίτερος εκθεσιακός χώρος αναμένεται να εγκαινιαστεί στην Αγιά Χανίων στις αρχές Μαΐου, εκεί που ήταν παλιά ο υδροηλεκτρικός σταθμός. 

Ένας ιδιαίτερος εκθεσιακός χώρος αναμένεται να εγκαινιαστεί στην Αγιά Χανίων στις αρχές Μαΐου, εκεί που ήταν παλιά ο υδροηλεκτρικός σταθμός. Ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να μαθαίνει τα 4 βασικά είδη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και την χρησιμότητα αυτών.

Το Μουσείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μοναδικό στην Κρήτη, θα λειτουργήσει σε έναν χώρο συνολικής έκτασης 290 στρεμμάτων με το κόστος του έργου όσον αφορά την ανακαίνιση του κτιρίου και τα εκθέματα να ανέρχεται σε περίπου 400 χιλ. ευρώ.

Παράλληλα με τα εγκαίνιά του μουσείου, θα εγκαινιαστεί ο ποδηλατοδρόμος που συνδέει τη Λίμνη της Αγυιάς με το ΜΥΗΣ, το κτίριο του φύλακα που θα τοποθετηθεί, και το καφενείο που δημιουργείται στο σταθμό. 

Να θυμίσουμε ότι το έργο ξεκίνησε το 2008 με πρωτοβουλία του τότε Νομάρχη Γρηγόρη Αρχοντάκη, από το 2011 συνεχίστηκε αυτή η προσπάθεια και προσφάτως η ΔΕΗ Ανανεώσιμες προχώρησε στη μεταφορά εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποδομής (παλιές ανεμογεννήτριες, αντικατεστημένα μέρη φωτοβολταϊκών πάρκων, κ.α.), ενισχύοντας έτσι έμπρακτα την προσπάθεια των τοπικών αρχών .

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook