Μια συνταγή για ένα, γρήγορο και ελαφρύ φαγητό.

Υλικά

1  κ. πράσα
250 γρ. ρύζι
2 καρότα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 
8 κλωνάρια σέλινο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
3/4 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πράσα και κόβουμε σε κομμάτια 3 εκ. καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες 1 εκ. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλινο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σέλινο.

Ρίχνουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το καβούρδισμα προσεκτικά για να μην διαλυθούν για 5 λεπτά. Ρίχνουμε 3 φλ. ζεστό νερό, ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και 1 κ.σ. κοφτή αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι -ελέγχουμε μήπως χρειασθεί περισσότερο νερό- και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Προσθέτουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε ελαφρά, τραβάμε από τη φωτιά,  αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο με πετσέτα να ησυχάσει για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook