Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Ισπανό Πρέσβη στην Ελλάδα

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη  Λαμπρινό πραγματοποίησε  σήμερα ο Πρέσβης της Ισπανίας  στην Ελλάδα κ. κ. Ενρίκε Βιγκέρα  συνοδευόμενος από τον επίτιμο Πρόξενο της Ισπανίας στην Κρήτη κ. Μηνά Μελισσείδη.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ισπανό διπλωμάτη αναφέρθηκε, στα πλεονεκτήματα του Ηρακλείου και της Κρήτης ως τουριστικού προορισμού.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και ο Ισπανός Πρέσβης αναφέρθηκαν εξάλλου και στους παραδοσιακούς στενούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες όπως, την πολιτιστική κληρονομιά που άφησε σε Ελλάδα και Ισπανία ο μεγάλος Κρητικός ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος.

Παράλληλα συζητήθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδελφοποίησης του Ηρακλείου με το Τολέδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Δήμαρχο στα επιστημονικά επιτεύγματα των ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού καθώς έχουν αναγνωριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός στο οποίο συμφώνησε ο Πρέσβης.

Εξάλλου όπως ανακοίνωσε ο Ισπανός διπλωμάτης,το Ηράκλειο και την Κρήτη θα επισκεφθεί το επόμενο διάστημα η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία με την αδελφή της Ειρήνη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini καθώς και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Ματζαπετάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook