Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση της Επιτροπής Χανίων της Πρωτοβουλίας Αποστράτων 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση της Επιτροπής Χανίων της Πρωτοβουλίας Αποστράτων στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου τη Δευτέρα 12 Μάρτη με θέμα τις «Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και ο ρόλος του ΝΑΤΟ».

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος Π.Ν. εν αποστρατεία ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«…Λέμε όχι στην πάγια κυβερνητική τακτική να καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού, τονίζοντας ξανά τη σοβαρότητα της γενικότερης κατάστασης. Είναι άλλο η ψυχραιμία και άλλο τα περί «τυπικού» γεγονότος που είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ή  οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού άμυνας, για δήθεν ευρωπαϊκά σύνορα, κτλ. Άλλωστε αν (το περιστατικό με την σύλληψη των δυο στρατιωτικών) ήταν τυπικό θα είχε λυθεί επιτόπου, όπως συνήθως λύνονται τέτοια διασυνοριακά ζητήματα.

Με την τακτική της αυτή η κυβέρνηση επιτρέπει στον Αμερικανό πρέσβη να εμφανίζεται κατ’ αποκλειστικότητα ότι «προφητεύει» ατυχήματα και επεισόδια «αθέλητης» σύγκρουσης. Έτσι η κυβέρνηση καταφέρνει να ανανεώνει στη λαϊκή συνείδηση τον επιδιαιτητικό ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή. Ένα ρόλο που στην πραγματικότητα είναι η εφαρμογή του δόγματος του<< διαίρει και βασίλευε>>! Ποτέ δεν είδαμε καλό από τέτοιου είδους παρεμβάσεις του ξένου παράγοντα, ούτε πρόκειται να δούμε, ειδικά σήμερα, που οι Τουρκο – αμερικανικές σχέσεις περνάνε κρίση, άρα μπορούν να μπλέκουν τα Ε-Τ ζητήματα, στις μεταξύ τους κόντρες με αρνητικά για εμάς αποτελέσματα. 
Και βέβαια, …. ούτε η ΕΕ ούτε το ΝΑΤΟ παρέχουν καμιά εξασφάλιση για τα σύνορα της χώρας όπως μας λένε χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις της χώρας. Κάθε φορά νίπτουν τας χείρας τους το ίδιο έκανε και η αναπληρώτρια ΓΓ του ΝΑΤΟ πρόσφατα. Το ίδιο συνέβη και με τις ενημερώσεις του ΥΕΘΑ στη σύνοδο των υπουργών άμυνας της ΕΕ.  Με τον τρόπο αυτό διαχρονικά οι κυβερνήσεις κάνουν το λαό να πιστεύει ότι, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, κάτι τάχα θα γίνει. Πρόκειται για κινήσεις παραπλανητικές για τον λαό, που έχουν αποδειχθεί και αναποτελεσματικές. Καμιά εμπιστοσύνη σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Σήμερα απαιτείται επαγρύπνηση ολόκληρου του ελληνικού λαού και πιο ειδικά των συναδέλφων στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων.»
Πρόσθεσε ακόμη… «Σχετικά με την ασφάλεια, ας μη παραβλέπουμε ότι φιλοξενώντας ξένες βάσεις στόλους,  αεροσκάφη, στρατεύματα  μετατρεπόμαστε σε χώρα βατήρα αμερικανονατοϊκών επιδρομών. Έτσι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να δεχτούμε επίθεση αντιποίνων από τους αμυνόμενους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ … προσκάλεσε την  νατοϊκή αρμάδα στο Αιγαίο για να συμβάλει υποτίθεται στο προσφυγικό. Το Αιγαίο όμως είναι ο διάδρομος που συνδέει τα δυο πολεμικά μέτωπα των ιμπεριαλιστών στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα και το ΝΑΤΟ πρέπει να το ελέγχει παρακολουθώντας τους Ρώσους. Έτσι γίνεται αντιληπτό πως ανά πάσα στιγμή η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί μπλεγμένη σε ένα πόλεμο ανάμεσά στους ιμπεριαλιστές.

Κάποιοι λένε ότι αν δεν ήταν το ΝΑΤΟ θα είχαμε χειρότερα. Δυστυχώς τα ακόμα χειρότερα έρχονται και εξηγούμαι:

Κατά την πρόσφατη σύνοδο υπουργών άμυνας αποφασίστηκε η συγκρότηση δυο νέων διοικήσεων στη δομή του ΝΑΤΟ μια που θα εξασφαλίζει τις γραμμές επικοινωνιών στον Ατλαντικό και μια για ταχεία μετακίνηση στρατευμάτων και εξοπλισμού στην Ευρώπη.
Όλα αυτά θυμίζουν Β΄ΠΠ, νηοπομπές στον Ατλαντικό και ενίσχυση πολεμικών μετώπων στην Ευρώπη. Προφανώς στις μέρες μας πρόκειται για μια ακόμη κορυφαία πολεμική προετοιμασία.

Με προηγούμενες αποφάσεις τους έχουν φροντίσει ήδη να εξοπλίσουν με τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις τα σύνορα με την Ρωσία. Τώρα απλά μας ανακοινώνουν ότι έχουν ετοιμάσει και την ενίσχυση των στρατευμάτων πρώτης γραμμής. Και λέω μας ανακοινώνουν, γιατί προφανώς δεν περίμεναν πρώτα την τυπική απόφαση για τις δυο νέες διοικήσεις, για να αρχίσουν να τις υλοποιούν.  

Όλα αυτά θυμίζουν Β΄ΠΠ, νηοπομπές στον Ατλαντικό και ενίσχυση πολεμικών μετώπων στην Ευρώπη. Προφανώς στις μέρες μας πρόκειται για μια ακόμη κορυφαία πολεμική προετοιμασία.»

Σε ότι αφορά επίσης το θέμα των συλλαλητηρίων τα οποία έλαβαν χώρα σε διάφορες πόλεις, ο ομιλητής σχολίασε:
«Όσοι συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), ωθούμενοι από αγνό και άδολο πατριωτισμό, ιδιαίτερα εν ενεργεία και απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, πρέπει νομίζω να προβληματιστούν πρώτα απ’ όλα για το γεγονός ότι διαδήλωναν εκτός των άλλων κομμάτων, μαζί και με το ναζιστικό, εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και άλλους φασίστες. 

Πρέπει επίσης να προβληματιστούν, όταν από διοργανωτές ακούγονταν συνθήματα, όπως «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική». Διότι η ελληνική Μακεδονία αναμφισβήτητα είναι ελληνική. Όμως, η γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας έπιανε έναν ευρύτερο χώρο, που σήμερα βρίσκεται και εκτός των συνόρων της Ελλάδας.

Με το σύνθημα αυτό, που πρόβαλλαν και οι ενώσεις αποστράτων του ΥΕΘΑ, έχουμε έκφραση αλυτρωτισμού από το μέρος μας εναντίον της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας. Είναι αυτό που θέλουμε; ΌΧΙ βέβαια! Πάντως όσοι φωνάζουν συνθήματα σαν αυτό περί «μιας Μακεδονίας» θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι αλλαγές συνόρων γίνονται μόνο με αίμα!»
Μετά την ομιλία ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ολόκληρη η ομιλία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας Αποστράτων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook