Η χώρα μας φέτος έχει την τιμή και τη χαρά να αναλάβει τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 14 Ιουνίου.

Την ημέρα αυτή τιμάται διεθνώς ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας χωρίς ανταμοιβή λίγο από το χρόνο του και λίγο από το αίμα του.

Οι εναρκτήριες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη θα ξεκινήσουν από την πόλη του Ηρακλείου.

Το Κέντρο Αίματος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και τον Σύλλογο Θαλασσαιμικών Ηρακλείου – Λασιθίου και με την βοήθεια εθελοντών στα πλαίσια των συγκεκριμένων εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει τις εξής δράσεις :

Έναρξη εκδηλώσεων με συγκέντρωση στο προαύλιο χώρο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στις 27/3/2018 και ώρα 9:00πμ.

Εκκίνηση σκυταλοδρομίας από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο η οποία θα καταλήγει στην Πλατεία Ελευθερίας μέσω της Λεωφ. Κνωσού από τις 10:00πμ – 12:00μμ. (στην σκυταλοδρομία θα συμμετέχουν παραολυμπιονίκες, πολίτες, εθελοντές αιμοδότες και μαθητές σχολείου)

Λήξη σκυταλοδρομίας στην Πλατ. Ελευθερίας όπου από τις 9:00πμ θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Αιμοληψιών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και θα πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία.

Στην Πλατ. Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της διοργάνωσης με χαιρετισμό ,απονομή αναμνηστικών και παραδοσιακή μουσική και χορούς. Επίσης στο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας θα γίνεται ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία με φυλλάδια.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι έχει στόχο να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες, να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και να μεταγγίσει στη νέα γενιά την ιδέα της μη αμειβόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας.

Καλούμε όλους όσους επιθυμούν προκειμένου να ενημερωθούν για την εθελοντική αιμοδοσία και να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους και λίγο από το αίμα τους σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook