Στην διάθεση του ΕΚΑΒ Κρήτης από σήμερα τέσσερα τετρακίνητα ασθενοφόρα και δύο οχήματα μικρού όγκου

Μετά τις τέσσερις υπερσύγχρονες κινητές ιατρικές μονάδες  τις οποίες παρέλαβε το ΕΚΑΒ Κρήτης  στις 20 Ιανουαρίου, σήμερα το πρωί στην δυναμικότητα του  ΕΚΑΒ εντάχθηκαν έξι ακόμη ολοκαίνουργια ασθενοφόρα.

Όλα αποτελούν τμήμα της μεγάλης δωρεάς του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, συνολικού ύψους  14 εκατομμυρίων ευρώ.

Να σημειωθεί πως τα τέσσερα από τα ασθενοφόρα έχουν κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, κάτι που τα κάνει κατάλληλα για δυσπρόσιτες περιοχές.

Υπενθυμίζεται πως η μια από τις τέσσερις κινητές ιατρικές μονάδες έχει την δυνατότητα μετατροπής της σε μονάδα διακομιδής νεογνών και παρέμεινε στα Χανιά, ενώ οι άλλες μοιράστηκαν σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι.

Σε ότι αφορά στα έξι νέα ασθενοφόρα, όπως έγινε γνωστό, το ένα τετρακίνητο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Ανωγείων. Η παράδοση – παραλαβή θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κέντρου Υγείας Ανωγείων σε εκδήλωση παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Επίσης απο ένα τετρακίνητο ασθενοφόρο θα αποκτήσουν και  οι άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού για να εξυπηρετήσουν δυσπρόσιτες περιοχές.

Και τα έξι ασθενοφόρα θα βρίσκονται το πρωί της Παρασκευής στο Ηράκλειο προκειμένου να συγχρονιστούν οι ασύρματοί τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook