Οι θεραπείες κερατίνης για τα μαλλιά έχουν γίνει σχεδόν μόδα, ωστόσο τα ερωτήματα γύρω από το θέμα είναι πολλά και οι πληροφορίες συγκεχυμένες.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σουν πριν κάνεις οτιδήποτε.

Τι ακριβώς θέλεις;

Οι θεραπείες που χρησιμοποιούν κερατίνη είναι αρκετές. Έχει λοιπόν διαφορά. Η κλασική θεραπεία κερατίνης σου ΙΣΙΩΝΕΙ τα μαλλιά και εξαφανίζει το φριζάρισμα.

Άλλες θεραπείες ασχολούνται με το φριζάρισμα μόνο και όχι με το ίσιωμα. Πρέπει λοιπόν να ξέρεις τι ζητάς.

Τι να περιμένεις

Αν διαλέξεις κλασική θεραπεία κερατίνης τότε θα μουλιάσουν τα μαλλιά σου σε ένα διάλυμα με φορμαλδεΰδη (θα μιλήσουμε και για αυτό) που θα καλύψει κάθε τρίχα πριν στεγνώσει και περαστεί με μια πρέσα δίνοντάς σου ολόισια, χωρίς φριζάρισμα μαλλιά. 

Αν διαλέξεις μια θεραπεία ενάντιά στο φριζάρισμα, τότε θα περαστεί ένα διάλυμα που θα γεμίσει τα κενά ανάμεσα στα λέπια της τρίχας σου για να μην ξαναφριζάρουν αλλά δεν θα έχεις ολόισια μαλλιά.

Η επικινδυνότητα

Η φορμαλδεΰδη είναι καρκινογενές υλικό και πολύ βλαβερό. Αν δεν το παρακάνεις όμως δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνο για την υγεία σου. Η φορμαλδεΰδη θα σε βλάψει αν η θεραπεία δεν γίνει σε μέρος που αερίζεται καλά και αν την κάνεις παραπάνω από τρεις φορές το χρόνο. 

Επίσης, οι θεραπείες που ισχυρίζονται πως δεν περιλαμβάνουν φορμαλδεΰδη… περιλαμβάνουν κάποιο παράγωγό της συνεπώς είναι εξίσου βλαβερές αν δεν γίνουν σωστά ή αν επαναληφθούν συχνά.

Θα χρειαστούν κάποιες θυσίες

Για τρεις ημέρες μετά την θεραπεία δεν θα μπορείς καν να αγγίξεις τα μαλλιά σου. Δεν πρέπει να τα λούσεις, να τα πιάσεις αλογοουρά ή έστω να τα μαζέψεις με ένα τσιμπιδάκι. 

Επίσης, αν είναι βαμμένα, ίσως αλλοιωθεί ελαφρώς το χρώμα τους αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί γιατί διορθώνεται. Αν ωστόσο τα λούσεις ή τα πιάσεις με κάποιον τρόπο… τότε θα χαλάσει το αποτέλεσμα μόνιμα!

govastileto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook