Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες δολοφόνησε τη σύζυγο και μητέρα των τριών παιδιών του ο 50χρονος Αλβανός στην Γρα Λυγιά Ιεράπετρας, πριν από μερικές ημέρες.

Τα όσα ανέφερε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Λασιθίου προκαλούν τουλάχιστον σοκ.

Ο 50χρονος φέρεται να αποτελείωσε τη σύζυγο του μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών του. Άρπαξε ένα πιρούνι και της το «κάρφωσε» στο κεφάλι ενώ η ίδια ψυχορραγούσε μετά από τα τρία χτυπήματα που είχε δεχτεί με τον «κάβουρα».

Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά, η 44χρονη όταν δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο τους. Ο 50χρονος πιστεύοντας ότι την είχε σκοτώσει, βγήκε στο δρόμο και άρχισε να φωνάζει: «τη σκότωσα, τη σκότωσα». Τις φωνές άκουσαν τα παιδιά που έτρεξαν στο σπίτι. Μαζί τους γύρισε και εκείνος. Τότε αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα βρισκόταν ακόμα στη ζωή.

Ήταν τέτοια η μανία του που άρπαξε ένα πιρούνι, το οποίο έμπηξε στο κεφάλι της, δίνοντας ουσιαστικά την «χαριστική βολή».

Η απολογία

Το αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε με την επιστροφή της οικογένειας από την Αλβανία όπου είχαν πάει για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Το ίδιο πρωί έφθασαν με το πλοίο της γραμμής στο Ηράκλειο και εν συνεχεία έφθασαν οδικώς στην Γρα Λυγιά.

Τα παιδιά τους, ηλικίας 18, 16 και 13 ετών αντίστοιχα, βγήκαν αμέσως από το σπίτι για να συναντήσουν τους φίλους τους. Το ζευγάρι ανέβηκε στο σπίτι.

Ο 50χρονος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ότι ζήτησε από τη γυναίκα του να συνευρεθούν ερωτικά. Εκείνη αρνήθηκε και μάλιστα τον προσέβαλε με άσχημο τρόπο, όπως είπε. Τον απαξίωσε και έδειξε την αποστροφή της, αποκαλώντας τον «βρωμιάρη».

Ο ίδιος κάθισε για λίγο στον καναπέ. Η γυναίκα έκανε μπάνιο και ξάπλωσε μέχρι που αποκοιμήθηκε. Τότε ο 50χρονος άρπαξε τον «κάβουρα», πήγε στην κρεβατοκάμαρα και ενώ η σύζυγος του κοιμόταν, την χτύπησε τρεις φορές στο κεφάλι.

«Αρρωστημένο πάθος»

Το ζευγάρι ζούσε στην Κρήτη από το 2000. Τα πράγματα μεταξύ τους άλλαξαν το 2005 σε ένα ταξίδι τους στην Αλβανία. Ο 50χρονος ισχυρίζεται ότι η γυναίκα του είχε συνάψει ερωτική σχέση με συμπατριώτη του και μάλιστα την είχε πιάσει «επ\’ αυτοφώρω» τρεις φορές.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι τον είχε πληγώσει η συμπεριφορά της, όμως ήταν παθιασμένος μαζί της και δεν μπορούσε να την χωρίσει.

Κάποιες φορές, όπως ισχυρίστηκε, η 44χρονη του ζητούσε να χωρίσουν, άλλες πάλι τον απειλούσε ότι θα τον δηλητηριάσει ενώ τελευταία τον είχε προειδοποιήσει ότι θα τον εγκατέλειπε με τα παιδιά για να ζήσει στην Ιταλία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την απολογία του, ο 50χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στις φυλακές Νεαπόλεως κατόπιν σχετικού αιτήματος των συνηγόρων υπεράσπισης, Ιάσονα Παπαστεφανάκη και Νίκου Πετρίδη, ώστε να βρίσκεται κοντά στα αδέρφια και στα παιδιά του.

Εν τω μεταξύ χθες έγινε στην Αλβανία η κηδεία της 44χρονης. Την σορό της συνόδευσαν στην πατρίδα της τα αδέρφια του 50χρονου μαζί με τα παιδιά της.

(Ευαγγελία Καρεκλάκη απο την εφημερίδα \”Πατρίς\”)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook