Ενδεχομένως, να σας έχουν πει (και τρομάξει) ότι άπαξ κι εμφάνισες ραγάδες, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου, αυτές οι αντιαισθητικές γραμμές, δεν ήρθαν για λίγο, αλλά για… μόνιμα! Αλλά δεν έχουν, ακριβώς, έτσι τα πράγματα.

Οι ραγάδες και αντιμετωπίζονται και εξαλείφονται. Ή τουλάχιστον, μειώνονται τόσο, όσο χρειάζεται για να μην είναι αντιαισθητική η εικόνα και να μη σας ενοχλεί. Βέβαια, αυτό θα πάρει καιρό, οπότε θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή στη «μάχη» εναντίον τους.

Ωστόσο, υπάρχουν όπλα στη φαρέτρα σας για την καταπολέμησή τους και μάλιστα με φυσικούς τρόπους. Μπορείτε, δηλαδή, να τις καταπολεμήσετε και να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με φυσικές λύσεις, που βρίσκονται στην κουζίνα σας.

Ας δούμε, ποιοι είναι αυτοί οι φυσικοί τρόποι.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία θεραπεύει τα σημάδια στην επιδερμίδα. Το ελαιόλαδο επίσης μαλακώνει την επιδερμίδα και μειώνει αποτελεσματικά τις ραγάδες που δημιουργούνται στην εγκυμοσύνη. Μπορείτε να βάζετε λίγη ποσότητα ελαιόλαδο σε ένα βαμβάκι και με αυτό να αλείφετε την περιοχή.

Το ασπράδι του αυγού

Τρίβετε την περιοχή στην κοιλιά (μπορείτε, μέχρι και δύο φορές την ημέρα) με το ασπράδι. Τα αποτελέσματα που υπόσχεται, είναι εντυπωσιακά. Οπότε κάνοντας αυτή μόνο τη σκέψη, θα ξεχάσετε ότι πασαλείβεστε με αυγό, που δεν είναι και το καλύτερο για όλες τις… μύτες!

Χυμός πατάτας

Οι πατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, που ευνοούν την αποκατάσταση των κυττάρων του δέρματος. Κόβετε, λοιπόν, μια πατάτα σε χοντρές φέτες, παίρνετε μία μία τις φέτες και τρίβετε για λίγα λεπτά, απαλά την περιοχή που έχει εμφανίσει ραγάδες. Αφού τελειώσετε, αφήνετε λίγο τον χυμό να στεγνώσει στο δέρμα σας και κατόπιν, ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Ζάχαρη

Και η κρυσταλλική ζάχαρη με τη μορφή scrub, βοηθάει στην καταπολέμηση των ραγάδων. Πώς να το φτιάξετε: Ανακατεύετε μισό φλιτζάνι ζάχαρη με τον χυμό από ένα λεμόνι και μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο. Πριν μπείτε για μπάνιο, το απλώνετε στην περιοχή, που έχουν εμφανισθεί οι ραγάδες για το αφήνετε να δράσει για 10 περίπου λεπτά. Ξεπλένετε και κάνετε το μπάνιο σας.

Νερό
Και μην ξεχνάμε το νερό με τις θαυματουργές του ιδιότητες. Ο οργανισμός χρειάζεται να είναι καλά ενυδατωμένος, γι αυτό φροντίστε να πίνετε μέσα στην ημέρα 8 ποτήρια νερό. Επίσης, προτιμήστε το τσάι ή φυσικούς χυμούς, που επίσης, συμβάλλουν στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού. Αποφύγετε τους καφέδες και τα αναψυκτικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook