Δεν είναι η πρώτη φορά που σχεδιαστές επίπλων επιλέγουν να δημιουργήσουν αντικείμενα από ανακυκλωμένα υλικά, αλλά η περίπτωση αυτών των σκαμπό είναι ελαφρώς διαφορετική!

Ως μέρος ενός μεγαλύτερου project με το όνομα Scrap Life Project, το studio Spreng & Sonntag συνεργάστηκε με το Studio Stabil για να καταλήξουν σε ένα από τα πιο ιδιόμορφα έπιπλα που έχουν κατασκευαστεί από πλαστικά “απόβλητα”! Και πριν ξεκινήσεις να αμφιβάλεις για την ασφάλειά τους, να σου εξηγήσω πως δεν πρόκειται για κάποιο τοξικό μείγμα συνθετικών υλικών, αλλά για την ανακύκλωση ενός πλαστικού που προκύπτει στο πλαίσιο της βαριάς βιομηχανίας και το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα βρισκόταν στα σκουπίδια ως άχρηστη ύλη!

Οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν την ιδέα, μετά από επίσκεψή τους σε ένα ιταλικό εργοστάσιο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία του injection-moulding, δηλαδή τη δημιουργία αντικειμένων μέσα από καλούπια. 

Παρακολουθώντας, λοιπόν, τη διαδικασία παραγωγής, οι designers είδαν πως μεγάλες μάζες λιωμένου πλαστικού, αναμειγμένου με χρώμα, αποβάλλονταν από το μηχάνημα και κατέληγαν στο πάτωμα. Εκεί, πολύ γρήγορα στερεοποιούνταν ξανά, παίρνοντας το σχήμα ενός άμορφου πιάτου με ευφάνταστες αποχρώσεις. Χωρίς την παρέμβασή τους, αυτά τα κομμάτια πλαστικού θα κατέληγαν απλώς στα απόβλητα.

Ωστόσο, η σχεδιαστική ομάδα αποφάσισε να τα αξιοποιήσει για την κατασκευή διακοσμητικών σκαμπό με εντελώς μοναδικό χαρακτήρα, απλώς προσθέτοντας στα πλαστικά πιάτα μεταλλικά πόδια!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook