Πρόκειται για το πιο επικίνδυνο και δηλητηριώδες δέντρο ολόκληρου του κόσμου. Μπορεί να προκαλέσει από τύφλωση μέχρι και θάνατο…

Ονομάζεται Manchineel, ή αλλιώς «manzanita de la muerte», δηλαδή μικρό μήλο θανάτου και ο λόγος δεν είναι τυχαίος… Πρόκειται για το πιο επικίνδυνο και δηλητηριώδες δέντρο ολόκληρου του κόσμου.

Αν βρεθείτε ποτέ στη Φλόριντα, την Καραϊβική και τις Μπαχάμες, τότε πρέπει να έχετε το νου σας… Αν δείτε μια κόκκινη επιγραφή με τη λέξη: Προσοχή πάνω σε ένα δέντρο, μη σκεφτείτε ούτε να το πλησιάσετε. Το μεγάλο αυτό δέντρο «βγάζει» μικρά μηλαράκια που αν τα φάτε, τότε θα είναι μοιραίο…

Μπορεί στη γεύση να μοιάζει με ένα κανονικό μήλο, όμως είναι δηλητηριώδες και μπορεί να προκαλέσει θάνατο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, περιέχει έναν εξαιρετικά καυστικό και δηλητηριώδη λευκό χυμό, μια σταγόνα του οποίου θα μπορούσε να προκαλέσει φουσκάλες, δερματίτιδα, οίδημα, ακόμη και εγκαύματα και τύφλωση.

Ακόμη λοιπόν και αν κάτσετε δίπλα στο δέντρο, είναι τόσο τοξικό που θα πονέσει κατευθείαν η κοιλιά σας, ενώ αν βρέχει και στέκεστε από κάτω του για να προφυλαχθείτε, το νερό που ακουμπάει στα φύλλα του δέντρου μεταφέρει δηλητηριώδεις ουσίες που μπορεί, σε μεγάλες ποσότητες, να προκαλέσουν θάνατο.

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook