Δίωρο τετ α τετ, προ τεσσάρων ημερών, του 54χρονου επιχειρηματία με τον 44χρονο που τον κρατούσε αιχμάλωτο στο Ηράκλειο

Δίωρη συνάντηση με έναν από τους βασικούς απαγωγείς του είχε προ μερικών ημερών – χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε – στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου ο 54χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης!

Ο Λεμπιδάκης, που είχε κρατηθεί για έξι μήνες όμηρος, φέρεται να χαιρέτησε ζεστά και να μίλησε σε «φιλικό» κλίμα με τον απαγωγέα του σχετικά με τις συνθήκες ομηρείας του και μεταφοράς του σε διάφορα κρησφύγετα. 

Επιπλέον, στη διάρκεια της συζήτησης αυτής που έλαβε και τη μορφή κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο τωρινός συνομιλητής του τού είχε προτείνει βοήθεια για ν’ αποδράσει. Ομως ο 54χρονος όμηρος φαίνεται ότι αρνήθηκε την πρόταση, με τον φόβο ότι στη διάρκεια της φυγής του μπορεί να υπήρχε αιματηρή επίθεση από συνεργούς του. 

Την ίδια ώρα, ελάχιστα στοιχεία έχουν εισέλθει στη δικογραφία για την τεκμηρίωση της εμπλοκής κι άλλων 3-4 ατόμων που φαίνεται ότι συμμετείχαν στην αρπαγή και την πρώτη φάση της ομηρείας του Λεμπιδάκη τον Μάρτιο του 2017. Το έλλειμμα αυτό παρουσιάζεται λόγω της μεθοδικής προσπάθειας, τον Αύγουστο του 2017, των ασύλληπτων ποινικών να απεμπλακούν και να εξαϋλώσουν τα ίχνη τους, αλλά και του μη εντοπισμού κάποιων από τα κρησφύγετα στα οποία είχε κρατηθεί αρχικά ο επιχειρηματίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook