Στην χειροτονία παραβρέθηκαν πολλοί πιστοί, οι οποίοι αναφώνησαν το «Άξιος!» στον νέο Διάκονο και του ευχήθηκαν για την καλή και ευθύδρομη πορεία του μέσα στην Αγία μας Εκκλησία.

Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής το πλήρωμα της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων έζησε την πνευματική χαρά της Χειροτονίας ενός νέου μέλους της Ιερού της Καταλόγου, του Ιερολ. Διακόνου Κωνσταντίνου Ζουμπεράκη, η οποία τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, το Σάββατο 17η Μαρτίου 2018 στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Ρεθυμνίων Νεομαρτύρων Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου της πόλεως Ρεθύμνης.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, πνευματικό τέκνο του οποίου είναι ο νέος Διάκονος Κωνσταντίνος, που κατάγεται από το χωριό Καλή Συκιά του Δήμου Αγίου Βασιλείου, και συμμετείχαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, καθώς και Ηγούμενοι και Κληρικοί και από τις δύο Μητροπόλεις.

Στο Χειροτονητήριο Λόγο του ο π. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο που με πατρική αγάπη τον συγκαταρίθμησε στον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως, πραγματοποιώντας τον πόθο της ιερατικής κλήσεως που είχε από μικρό παιδί. Ο π. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε επίσης τον πνευματικό του πατέρα Σεβ. κ. Ειρηναίο, για όσα διδάχθηκε «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου» κάτω από το Ιερό του Ωμοφόριο, την καλή του σύζυγο Γεωργία, τους γονείς του και όλους όσοι υπήρξαν και παραμένουν αρωγοί στην σταυροαναστάσιμη οδό της Ιερωσύνης, στην οποία τον προσκάλεσε ο Μέγας Αρχιερέας Κύριος και Θεός και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος εξέφρασε τον σεβασμό και την αγάπη του στον σεπτό Ιεράρχη της Εκκλησίας Κρήτης κ. Ειρηναίο, τον οποίο ευχαρίστησε για την ολόθυμη παροχή της ευλογίας του προς το πνευματικό του τέκνο να τεθεί στην διάθεση της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων και του Επισκόπου της. Ο Επίσκοπός μας απηύθυνε πατρικούς και επιστηρικτικούς λόγους στο νέο Διάκονο, προς τον οποίο επανέλαβε την προτροπή που και ο ίδιος δεχόταν συχνά από τον αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο, ως Βοηθός Επίσκοπός του: «Όπου σταθείς, ν’ ανάβεις φως».

Στην χειροτονία παραβρέθηκαν πολλοί πιστοί, οι οποίοι αναφώνησαν το «Άξιος!» στον νέο Διάκονο και του ευχήθηκαν για την καλή και ευθύδρομη πορεία του μέσα στην Αγία μας Εκκλησία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook