Στην 83χρονη Ειρήνη Ρουσάκη που είχε εξαφανιστεί στις 23 Ιανουαρίου στην περιοχή Πιλαλήματα, κοντά στο Μακρύ Γιαλό ανήκει το πτώμα που βρέθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή «Ψαλίδια» σε αγροτική έκταση.

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας αγρότης στη Σητεία με το μακάβριο θέαμα που αντίκρισε λίγα μέτρα μακριά από το θερμοκήπιο του.

Έψαχνε  τον σκύλο του που είχε απομακρυνθεί και τον βρήκε να στέκεται πάνω  από τη διαμελισμένη σορό μιας γυναίκας. Ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και τα άκρα της είχαν αποκολληθεί πιθανόν από άγρια ζώα.

Σε κατάσταση σοκ, ο αγρότης κάλεσε τις Αρχές και σύντομα στην περιοχή Πιλαλήματα  βρέθηκε κλιμάκιο της Αστυνομίας και ιατροδικαστής. Η σορός φαινόταν να είναι σε αποσύνθεση τουλάχιστον δύο μήνες, ενώ το κεφάλι της  άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε πιο μακριά.

Στον τόπο κλήθηκε ο εγγονός της Ειρήνης Ρουσάκη 83 χρόνων, που είχε χαθεί στην ίδια περιοχή στις 24 Ιανουαρίου. Ο ίδιος αναγνώρισε τα ρούχα της, αλλά οι Αρχές θα περιμένουν και τα αποτελέσματα του τεστ DNA.

Τη  νεκροψία-νεκροτομή θα διενεργήσει η ιατροδικαστής Κατερίνα Κανάκη στην αρμόδια Υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηράκλειου.

Η άτυχη ηλικιωμένη που παρουσίαζε συμπτώματα άνοιας  είχε επιβαρημένη υγεία και βηματοδότη. Συνήθιζε να βγαίνει για βόλτα  με τον σκύλο της, ο οποίος βρέθηκε έξω από το σπίτι της, σαν να την περίμενε να επιστρέψει…

Η μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών στην περιοχή όλο αυτό το διάστημα για τον εντοπισμό της,  δεν είχε αποτέλεσμα.

Οι Αρχές εκτιμούν πως η άτυχη ηλικιωμένη έχασε την ζωή της από παθολογικά αίτια και στη συνέχεια την κατασπάραξαν άγρια ζώα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook